Napjaink legtehetségesebb színészének számtalan ikonikus alakítást köszönhetünk, a filmtörténet legjobb élményeit nyújtotta nézők millióinak. Robert De Niro születésnapja alkalmából kevésbé ismert érdekességekkel készültünk az életéről.

Mindent megtesz a szerepeiért

A színész hatalmas összeget fizetett korábban azért, hogy egyenetlenné tegyék a fogsorát A rettegés foka című film miatt, amiben az őrült Max Cadyt játszotta. Majd sokkal többet áldozott rá, hogy később a fogorvosa visszaállítsa a régi állapotokat. De egy ideig taxisofőrként is dolgozott, hogy felkészülhessen Travis Bickle szerepére.

Aranyos beceneve volt

New York olasz negyedében nőtt fel, ahol Bobby Milknek, vagyis tejes Bobbynak szólították hófehér, sápadt bőre miatt.

Közös Oscar

Ő és Marlon Brando az egyetlen színészek, akik ugyanazért a szerepért, Vito Corleone megformálásáért kaptak Oscar-díjat.

Híres szomszédság

Gyerekkorukban csupán néhány háztömbnyire egymástól laktak Martin Scorsese rendezővel, de sosem találkoztak. Mára mégis a legnagyobb szerepeit köszönheti neki, 1973 óta kilenc filmen dolgoztak együtt.

Népes családja van

Robert De Niro kétszer házasodott, és hat gyermeke van, beleértve örökbefogadott lányát, Drena De Nirót, aki szintén színésznő.

Nagyon szégyenlős

A színész hihetetlenül szégyenlős ember hírében áll, főleg az interjúkat illetően: gyakran csupán igennel, illetve nemmel válaszolt az újságírók kérdéseire. Éppen ezért, mielőtt a híres Esquire magazinnak nyilatkozott volna, az újságírónak, aki az interjút készítette olyan témákból küldtek egy listát, amikről mindig szívesen beszél, és amiktől könnyebben megnyílik. A felsorolt pontok között a politika és a borgyűjteménye is szerepeltek.

Megküzdött a rákkal

2003-ban prosztatarákot diagnosztizáltak nála, ám szerencsére időben észlelték az elváltozást, így a színész sikeresen meg tudott küzdeni a betegséggel.

Művészcsaládból származik

Nem csoda, hogy Robert De Niro is művészi pályára lépett, hiszen édesanyja, Virginia Admiral festőművész volt, édesapja, Robert pedig amellett, hogy festett és szobrászkodott, verseket is írt.

Ő a kedvenc színésznője

Annak ellenére, hogy számtalan legendás színésszel dolgozott együtt, a személyes kedvence mégis Meryl Streep, akivel eddig több filmben is együtt szerepeltek. A miénk is! ;)

Ezért a szerepért tanult szicíliai dialektust

Vito Corleone szerepe miatt négy hónapot töltött nyelvtanulással, hogy elsajátítsa a szicíliai dialektust. Ez ám az odaadás!

Összeállította: F.R.

Fotó: theredlist.com, Pinterest

(mirror.co.uk, pref.com)