Szívhez szóló Danielle Steel-idézetek a hét minden napjára

A romantikus regények koronázatlan királynője nemcsak felejthetetlen percekkel ajándékozta meg olvasóit, hanem főhősein keresztül tartalmas gondolatokkal is. Danielle Steel éppen ma 70 éves, ebből az alkalomból tanulságos idézeteivel készültünk a hét minden napjára.

Hétfő

„Sok bölcsesség és bátorság kell ahhoz, hogy tudjuk, melyik az az út, amelyen járni akarunk, és melyik az, amelyiket azért választjuk, hogy másoknak örömet szerezzünk.”

Kedd

„Az élet az álmokról, a reményről és a bátorságról szól. Bátorság kell ahhoz, hogy talpra álljunk és továbbmenjünk akkor is, ha elveszítjük a szeretteinket.”

Szerda

„Épp amikor azt gondolnád, hogy valamit biztosan fogsz a kezedben, az darabokra hullik, és mindent elölről kell kezdened. És amikor azt hiszed, hogy az életednek már vége van, akkor egyszer csak újrakezdődik, és kapsz egy új esélyt. Talán ezért érdemes élni.”

Csütörtök

„Az élet lényege az, hogy éljünk, nem pedig az, hogy egy sarokban kuksoljunk, mert annyira félünk, hogy semmi újjal nem merünk próbálkozni, vagy annyira elfáradtunk és kiábrándultunk, hogy már nem is vesszük magunknak a fáradságot az életre.”

Péntek

„Ha szeretsz valakit, azt önmagától is meg akarod védeni.”

Szombat

„Ha vége van, akkor egyszerűen szólj, hogy vége, és kész. Vagy hogy most már el akarsz menni. Nem kell az ajtót bevágnod magad után. Csöndesen is becsukhatod.”

Vasárnap

„Van, hogy az elején még nem látni, hová vezet az út. Egyszerűen csak el kell indulni, és végig kell menni rajta.”

 

Összeállította: F.R.

Nyitókép: daniellesteel.com