Kedvenc videóink a 151 éves Fővárosi Állat- és Növénykert édes lakóiról

1866. augusztus 9-én nyitotta meg a kapuit Xantus János természettudós közreműködésével és igazgatásával a Fővárosi Állat- és Növénykert, ami azóta is látogatók százezreit szórakoztatja és informálja. A kert lakóiról készült – és az ott dolgozók által közzétett – videókkal ünnepeljük a mai napot.

Vizes játékok

A nagy melegben nemcsak mi vágyunk felfrissülésre, hanem az állatkert lakói is, akik örömmel hűsítik le magukat a medencében. Lássuk, hogy fest náluk a fürdőzés!

Örökmozgó apróságok a prérikutyáknál

A társas prérikutyáknál mindig újabb és újabb csemeték jönnek világra, most hat csíntalan kölyök cseperedését láthatja, aki az állatkertben jár.

Az Ausztrál ösvény állatai

Immár három éve, hogy az állatkertben átadták az új Ausztrál ösvényt, aminek mókás lakóit nem szabad kihagyni a sétánk során.

Ismerjétek meg az újszülött muntyákszarvast

Bemutatjuk a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik legifjabb lakóját, a kínai muntyákszarvas gidát, aki 2017. május 26-án született – ez a felvétel pedig néhány órával a világra jövetele után készült.

Sipi és Gombi, a két mentett kisliba

Talán kevesen tudtátok, de az állatkertben madármentés is folyik, legutóbb Sipi és Gombi nyert oltalmat, akik nagyon szépen cseperednek.

 

Még több kedves videót az állatkert Youtube-csatornáján találtok.

Összeállította: F.R.
Fotó: facebook.com/allatkert