A szoptatás nemcsak a babának tesz jót, hanem az anyának is, aki általa a táplálás örömét tapasztalhatja meg. Arról az erős kapocsról nem is beszélve, ami anya és gyermeke között alakul ki ilyenkor. Az anyatejes táplálás világnapján olyan fotósorozatokat mutatunk, amik a szoptatás szépségére és fontosságára hívják fel a figyelmet.

Nem kellene, hogy tabu legyen

A szoptató anyák látványa a mai napig vegyes érzéseket kelt az emberekben, holott az anyatejes táplálásnál nincs természetesebb dolog a világon, nem kellene tabunak lennie – erre hívja fel a figyelmet magával ragadó képein keresztül Melina Nastazia. A fotós a szoptatás örömét, meghittségét, szépségét és sokszor durvaságát is megörökíti a munkáin, ezzel próbálja közelebb hozni az emberekhez ezt a csodát. Fotói magukért beszélnek.

Öröm az anyának, öröm a babának

Idill

Meghitt pillanat

Még több képet itt nézhettek meg a sorozatból.

Az élet csodája

Tammy Nicole lenyűgöző fotósorozatán keresztül abból a kapcsolódásból kaphatunk ízelítőt, ami az anyatejes táplálás során a gyermek és édesanyja között létrejön. Felvételei hihetetlenül idilliek – mi nagyon szeretjük őket.

Nyári béke

Az anyának is feltöltődés

Együtt

Itt találtok még több képet a fotóstól.

A szoptatás valódi arca

Akkor kell táplálni a gyerekünket, amikor neki szüksége van rá, a szoptatás így nem minden esetben nyugodt, kiegyensúlyozott dolog, van, hogy kaotikus körülmények között kell megoldani. Suzie Blake éppen ezt a „szürkébb” valóságot mutatja meg képein – ám nekünk így is tetszenek!

Kávézóban

Zsivajban

Etetés

További képekért kattintsatok ide!

Összeállította: F.R.

Fotó: suzieblake.com, facebook.com/melinanastaziaphotography, tammynicolephotography.com