Napjaink egyik legismertebb és legtöbbet foglalkoztatott színésze a hihetetlenül tehetséges Bendict Cumberbatch, aki emberségével és humorával sokak szívéhez utat tör. Sherlock Holmes modern megformálója ma ünnepli a születésnapját.

Majdnem más pályát választott

Annak idején eljátszott a gondolattal, hogy inkább az ügyvédi pályát választja – mégis, milyen jó, hogy meggondolta magát!

Egy hét alatt megtanult hegedülni

A Sherlock egyik jelenetében a színésznek hegedűn kellett eljátszania egy részletet Bach művéből. Mivel sosem hegedült, egy hete volt megtanulni az említett darab részletét. Erre Eos Chater hegedűművész volt segítségére.

Különböző színűek a szemei

A színésznek különböző színűek a szemei, az állapotát heterokrómiának hívják.

Esti mesére A hobbit

Amikor még gyerek volt, édesapja J. R. R. Tolkien A hobbit című művéből olvasott fel neki esti meseként. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy Smaug karakterét ő személyesíti majd meg.

Nem érti, miért rajonganak érte annyian

Benedict Cumberbatch napjaink egyik legnagyobb szexszimbóluma, nők milliói epekednek érte, amit a színész egyáltalán nem ért. Elmondása szerint leginkább a feje nagyságát és annak alakját nem kedveli magában. „Úgy nézek ki, mint Sid a Jégkorszakból” – tette hozzá korábban.

A legnagyobb csalódás

Benedict legnagyobb csalódásának azt tartja, hogy nem vált apává 32 évesen. Mára azonban megkapta a családot, amelyre vágyott: két gyönyörű pici büszke apukája.

Élete legkínosabb pillanata

Amikor hatéves volt, egy görög piacon megcsípte a fenekét egy méh. Állítólag egy idősebb asszony rögtön mindenki előtt letolta a kis nadrágját és vöröshagymát dörzsölt a fenekéhez.

Így üzent a paparazziknak

Ahogyan a sztárok többsége, ő sem viseli jól, ha minden lépését fotósok hada követi. Ellenük tiltakozva egyszer a következő feliratú táblát maga elé tartva lépett ki az otthonából: „Menjetek Egyiptomba fotózni, hogy valami fontosat is mutassatok a világnak”.

Kis híján nem lett belőle Sherlock

Benedict majdnem visszautasította Sherlock Holmes szerepét amiatt, mert attól tartott, hogy a remake túl „olcsó és rossz” lesz.

Egy indiai kolostorban tanított angolt

Még egyetemista évei alatt Tibetben járt, ahol önkéntesként egy kolostorban tanított angolt buddhista szerzeteseknek. Élete egyik legnagyobb élménye volt.

Összeállította: F.R.

Fotó: theredlist.com

(buzzfeed.com)