Ki ne szeretne vadregényes tájakban gyönyörködni vagy bepillantást nyerni az egzotikus állatok mindennapjaiba? A világ legjobb természetfotósai alkotásaikkal éppen olyan helyekre kalauzolnak el, ahová nem biztos, hogy valaha eljuthatunk. Az ő lenyűgöző képeikkel ünnepeljük ma a természetfotó napját.

Trey Ratcliff: A sziklák mögül előbukkanó nasugarak

A fotóit elnézve nehezen tudjuk eldönteni, hogy festette a képeket, vagy fényképzővel készítette őket. Lenyűgöző és különleges ábrázolásmódja miatt jelenleg ő a világ egyik legismertebb tájfotósa.

Will és Matt Burrad-Lucas: Zambia színei

Az angliai testvérek célja, hogy fotóikkal arra ösztönözzék az embereket, hogy megünnepeljék és megőrizzék bolygónk természeti csodáit.

Evgeni Dinev: Ködtakaró

Tehetsége mellett a türelme az, ami igazán hozzásegíti a sikerhez. Képes órákat, sőt napokat várni arra, hogy elcsípje a tökéletes pillanatot, közben pedig mindennél jobban megismeri azt a helyet, ahol éppen tartózkodik.

Max Rive: Madártávlatból

Egyike a legkreatívabb hegyi fotósoknak, aki 2008-ban még amatőrként kezdte ezeket a csodálatos természeti képződményeket megörökíteni. Kalandvágyó természete miatt nem riad vissza a formabontó helyzetektől sem, amelyek gyönyörű felvételeket eredményeznek.

Vincent Favre: Visszatükröződés

A francia fotós minden apró teremtményért és jelenségért rajong, ami a természetben megtalálható. Ez a megszállottság pedig a képeiről is visszaköszön.

Kilian Schönberger: Fagyos táj

A természet és az utazás iránti olthatatlan szeretete készteti a német fotós arra, hogy csodaszép tájfotókat készítsen. Mi nem tudunk betelni velük!

Suzi Eszterhas: Pygmy, a háromujjú lajhár

A kaliforniai származású fotós második otthona Afrika, amelynek élővilága munkáinak elsődleges témája. Pygmyről, a háromujjú lajhárról készült felvételei teljesen elrabolták a szívünket.

Peter Lik: Fantom

A több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező fotóművész munkái közül számos foglal el előkelő helyet a világ legdrágább fotóinak listáján, közülük is az egyik legismertebb az Antelope Kanyonban készült Fantom című kép.

Atif Saeed: Pakisztán gazdag mezőin

Atif Saeed a világ egyik legprofibb fotósa, aki tájképekre és természetfotókra specializálódott. Lenyűgöző felvételei csodás színeiről ismerhetőek fel.

Összeállította: F.R.

Forrás: makeuseof.comtopteny.com