7 felejthetetlen pillanat a 70 éves Cannes-i Filmfesztiválról

Ma kezdődik a Cannes-i Filmfesztivál, amelyen több hazai alkotás, így egyebek mellett Mundruczó Kornél új filmje is bemutatkozik. Az esemény immár 70. évfordulóját ünnepli, ennek kapcsán szedtük egy csokorba az elmúlt évtizedek ikonikus pillanatait.

Brigitte Bardot nagy futása

A francia színésznő neve szinte összeforrt Cannes-al: nem volt olyan év, hogy ne tartogatott volna valami meglepetést a fotósok és a rajongók számára.  Ilyen volt ikonikus tengerparti futása is –  mezítláb, az estélyi ruhájában -, ami remekül visszaadta a régi fesztivál szabad hangulatát.

A meztelenkedés, ami balesetet okozott

Simone Silva az 1954-es fesztiválon Robert Mitchunnal cicázott a fotósok előtt, egy óvatlan pillanatban pedig a felsőjétől is megszabadult. Erre olyan dulakodás támadt a kamera másik oldalán, hogy egy fotósnak a keze, egy másiknak pedig a lába tört el, miközben el akarta készíteni a tökéletes felvételt. Az események miatt Simone-t felkérték, hogy távozzon a fesztiválról.

Királynői ragyogás

A legendás szépségű díva, Elizabeth Taylor sosem volt híján a magabiztosságnak, 1957-ben igazi királynői pompával, tiarával a fején vonult végig a vörös szőnyegen.

Alfred Hitchcock

A filmtörténet egyik nagy klasszikusának, a Madaraknak a rendezője is élvezte a Cannes-i napsütést és tengerpartot 1963-ban. Persze a maga sajátságos módján – öltönyben, gorilla pózban.

A hercegi pár Cannes-ban

A fesztivál egyik felejthetetlen pillanata volt, amikor a brit hercegi pár is tiszteletét tette 1987-ben az eseményen. Diana hercegné ruháját, amit Catherine Walker tervezett, még évtizedekig emlegették.

Fehérneműben a fesztiválon

Az extrém kinézetéről – és laza erkölcseiről – elhíresült Madonna hatalmas érdeklődést váltott ki 1991-ben hiányos öltözékével. Az énekesnő ugyanis, mint aki éppen az ágyból pattant ki, egy Jean-Paul Gaultier által tervezett fehérneműben és egy köpenyben vett részt a fesztiválon.

„Vad” buli

A Cannes-i Filmfesztivál nemcsak a minőségi filmekről, hanem a szenzációról is szólt. Így kerülhetett akár egy oroszlán is a mulatozó hírességek közelébe.

Összeállította: F.R.

Forrás: The Red List, Hollywood Reporter, Elle

Fotó: theredlist.com, Pinterest