A legviccesebb verekedős jelenetek a szülinapos Terence Hilltől

A bunyó és a humor egyik koronázatlan királya, Bud Spencer hűséges partnere felejthetetlenül beírta magát a filmtörténelembe. Nagy kedvencünk, Terence Hill ma 78 éves, őt ünnepeljük a leghumorosabb jelenetekkel.

Az ördög jobb és bal keze 2.

Bambino (Bud Spencer) és Trinity (Terence Hill) haldokló apjuknak tett ígéretükhöz híven próbálnak becsületes lótolvajoknak lenni. A legközelebbi városban azonban szövetségi ügynöknek hiszik őket, amivel felhívják magukra a város „királyának”, Mr. Parkernek a figyelmét – ebből pedig számtalan bonyodalom adódik. A film kultikus éttermi jelenete az egyik legkedvesebb része a filmnek.

Különben dühbe jövünk

Kid (Terence Hill) és Ben (Bud Spencer) bőszen készülnek a sivatagi autóversenyre, de valaki megpróbálja megakadályozni a győzelmüket. Míg ők a sör és virsli versenyen bizonyítják rátermettségüket, a helyi bűnbanda tönkreteszi a kocsijukat. A rettegett bunyósok azonban nem hagyják szó nélkül a dolgot.

Kincs, ami nincs

Alan (Terence Hill) nagy álma, hogy egyszer kincset találjon, ezért pedig mindent meg is tesz. Nagy szerencséjére talál egy térképet, ami segítségére lehet – már csak el kell jutni a rajta jelölt szigetig. Ezért felszökik a kalandor, Charlie (Bud Spencer) hajójára, amit egy iránytű segítségével eltérít. Nagy nehezen eljutnak a szigetig, annak barátságos lakói pedig elvezetik őket a kincshez. Egy baj van csak: ha meg akarják szerezni a javakat, át kell jutniuk a harcos szamurájon, aki a második világháború óta ott él. Mondanunk sem kell, mennyi vicces helyzetet szül hármuk harca.

Nevem senki

Az olasz-francia western-vígjáték főszerepében Terence Hill ezúttal Bud Spencer nélkül indult neki a nagy kalandnak, ám ezt is hihetetlen elánnal és rengeteg humorral tette Senki szerepében. A nevét apja legendás kuncsaftja után választotta, és mint szerencsevadász, azt a feladatot kapta, hogy ölje meg egyik példaképét, Jack Beauregardot. Ahelyett viszont, hogy végezne vele, Senki egy utolsó nagy kalandra hívja az öreget, aki a visszavonulásra készült.

Bunyó karácsonyig

Nem múlik el egy karácsony sem az olasz-német western nélkül, ami hazánkban az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő Bud Spencer- és Terence Hill-film. A történet szerint Moses (Bud Spencer), a vadnyugat egyik legügyesebb fejvadásza, éppen az elvetemült bűnözőre, Sam Stone-ra vadászik, amikor felbukkan rég nem látott testvére, Travis (Terence Hill) – akit egyébként nem igazán kedvel. Az igazi kalandok pedig ekkor kezdődnek: rengeteg humor, és jó sok bunyó várja őket. A legviccesebb közülük pedig kétségkívül az utolsó nagy verekedős jelenet.

Összeállította: F.R.

Fotó: Pinterest