8 gyönyörű idézet Psota Iréntől, aki ma lenne 88 éves

Hazánk egyik legismertebb művésznője volt, a nemzet színésze. Gyerekkora óta vonzotta a színpad, ami nemcsak otthona, hanem legnagyobb szerelme is volt. Az életszeretetéről is híres Psota Irén ma lenne 88 éves, rá emlékezünk a legszebb gondolatait idézve.

6edeb740befe0e21c26b0640c5f46422

Nem szabad feladni semmit az utolsó pillanatig, és még akkor se. Mindenért végig az életünkön meg kell dolgozni és meg kell küzdeni. És akkor biztos lesz örömünk is.

A boldogság nem valami globális jelenség. Élvezem a napsütést, szeretem a virágokat, örülök a kutyámnak. Apró örömökből áll össze az egész.

Mániákusan hiszek magamban. Ezért sohasem lehetek irigy mások sikerére. Ahogy a szomjas ember sem irigyelheti azt, aki a szeme láttára megeszik egy hatfogásos ebédet. Ő inni akar! S nem jóllakni.

A színész gyerek, aki egy életen keresztül játszik.

Mindenki csak a saját törvényei szerint érvényesülhet. A mások eredménye: nem az enyém. Ahhoz nincs közöm.

Hiszek az életben. Szeretem a hullámzásait. Azt, hogy hol ad, hol vesz.

A humort nem lehet megszerezni és nem lehet elveszteni.

Én nem tudom elviselni, hogy mellőlem akár a legkisebb kapcsolat is sebbel menjen el. Nem szabad sebeket ejtenünk a férfiakon, hiszen… olyan esendők. Sokkal magányosabbak, mint mi vagyunk. Még akkor is, ha a puszta “együttlét” nekik sokkal kevésbé fontos, mint nekünk. Mi a szívünket adjuk bele (…). Legfeljebb sajnálni tudom magunkat, hogy mi másként szeretünk, mint ők. Sajnálom, mert az élet rettenetesen rövid. Csak mostanában értettem meg, miért mondta egyszer a szerelmetes férjem: “Ha bárki jönne az életedbe, aki többet tud adni neked, mint én, az elé letérdelek, és megköszönöm neki, mert annyira szeretlek, hogy azt kívánom: neked minél többet adjon valaki. Még ha az a valaki egy másik férfi is.

Összeállította: F.R.

Fotó: Pinterest