Felejthetetlen alkotások, amikben imádtuk Patrick Duffyt

Patrick Duffy a Dallas óta – és előtte is – számtalan műfajban kipróbálta magát a családi komédiáktól kezdve a sci-fiig. A színész ma 68 éves, ennek apropóján pedig összegyűjtöttük azokat a sorozatok és filmeket, amikben érdemes megnézni.

Dallas

Generációk rajongtak világszerte az amerikai televíziós sorozatért, amit a tengerentúlon 1978-ban, hazánkban pedig 1990-ben kezdtek sugározni. A texasi olajmágnás család legifjabb “testvére” Bobby Ewing, aki bátyjával ellentétben az igazi jófiút testesítette meg. Szerény férfi, hűséges és szerető férj, és Jockey becstelenségével ellentétben ő igyekezett az egyenes utat választani – ebből sokszor volt konfliktusuk is. A nézők olyannyira szimpatizáltak vele, hogy annak ellenére, hogy a színész maga kérte, írják ki a sorozatból, egy évad távollét után visszakövetelték.

Egyről a kettőre

Magunk is rendszeres nézői voltunk a 160 epizódból álló komédiának, ami egy mozaikcsalád mindennapjait mutatta be a kilencvenes években. Patrick Duffy Frank Lambert bőrébe bújva mutatta meg humoros oldalát a sorozatban. A férfi lelkiismeretes apa, odaadó férj és megszállott sportrajongó. Amellett, hogy egész nap keményen dolgozott, hogy eltartsa – vele együtt – nyolcfős családját, a fennmaradó időben próbálta enyhíteni felesége, Carol és saját előző házasságából született gyerekeinek konfliktusát.

Késői esküvő

Margret Becker gyerekei már felnőttek, mire újra házasságra adja a fejét, és elfogadta John Hix ajánlatát. A történet itt azonban nem ért véget, hiszen a nő gyerekei cseppet sem repestek anyjuk döntése miatt. Nemcsak a régi sebek tépődtek fel, miután mindannyian visszatértek a családi otthonba, hanem még a család új tagjával is meg kellett birkózniuk. Szerencsére Patrick Duffy karaktere, John Hix ezúttal is nagyon szerethető figura volt: gondoskodó, kedves és humoros, aki  rendkívül boldoggá tette Magretet.

Kiáltás az idegenekért

A borzongató thriller egy házaspárról szól, akik éppen életük egy új fejezetét kezdik. A pszichiáter és felesége beköltöznek egy tengerparti kisvárosba, ahol azonban furcsábbnál furcsább dolgok történnek, olyan érzésük van, mintha valami baljós dolog leselkedne rájuk. A filmben Patrick Duffy a férfi főszereplőt, a pszichiátert alakította, aki több időt akart ölteni feleségével, ám a kisvárosban történtek őt is egyre jobban nyugtalanították, és igyekezett megvédeni a családját.

Férfi Atlantiszból

A 13 részes sci-fi sorozat 1977 és 1978 között futott a tengerentúlon, a főszereplője pedig Patrick Duffy volt, aki Mark Harrist alakította. Az amnéziás férfi azt hitte, ő az egyetlen túlélője az atlantiszi elveszett civilizációnak. Kivételes képességekkel rendelkezett, többek közt extrém mélységben is tudott lélegezni a víz alatt – ez pedig különösebbnél különösebb helyzeteket szült a szériában. Tényleg különöseket! :)

Összeállította: F.R.
Fotó: Pinterest