Virágcsodákban gyönyörködnél? Ez a 10 Instagram-oldal tetszeni fog

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy a virágkötészet az egyik legszebb szakma. Az Instagramnak köszönhetően pedig a világ legjobbjainak munkáiban is bármikor gyönyörködhetünk.

Doan Ly

A New York-i virágkötő gyönyörű csendéleteket készít, kompozícióiban pedig utazási élményei is visszaköszönnek.

vday leftovers

a.p. bio (@doan_ly) által megosztott bejegyzés,


Brittany Asch

Brittany Asch csokortervezőnek, a BRRCH Floral tulajdonosának székhelye szintén New Yorkban van. Friss ötleteivel lélegzetelállító műveket hoz létre, minden alkalomra.

yumeji’s theme @pamplemousseny

Brittany Asch (@brrch_floral) által megosztott bejegyzés,


Alicia és Adam Rico

Az eredetileg festőművész házaspár kezdetben két szenvedélyét próbálta ötvözni: egy üzletet hoztak létre, ami nemcsak virágkötő boltként, hanem galériaként is működött. Végül kizárólag a virágkötészet mellett döntöttek. Alicia és Rico cége most gyönyörű csokrokkal és viráginstallációkkal tesz még különlegesebbé eseményeket.

Make Tuesdays great again.

Alicia Rico + Adam Rico (@bowsandarrowsflowers) által megosztott bejegyzés,


Emily Avenson

A kaliforniai lány jelenleg Belgiumban gyárt szebbnél szebb virágkompozíciókat, amelyekért az Instagramon is rajong a közönség: több mint harmincezer követővel rendelkezik. Emily imádja a vadvirágokat, lenyűgöző munkáival pedig mi sem tudunk betelni.

Probably pretty cliché that I watched The Notebook for the hundred billionth time last night… but oh well :)

Emily Avenson (@fleuropean) által megosztott bejegyzés,


Erin Benzakein

A Washington Államból származó Erin úgynevezett „virág farmer”, ami azt jelenti, hogy az alkotásaihoz használt növényeket maga gondozza és termeszti a saját birtokán.


Jenn Sanchez

Dél-Kalifornia leggyönyörűbb virágait használja, kompozícióiba pedig gyakran csempész gyümölcsöket is. Naturalista csendéleteit szerintünk nem lehet nem szeretni.


Jo Flowers

Az angolparkok izgalmas stílusa köszön vissza műveiben, amikben ugyanúgy felfedezhető a természet spontaneitása, mint a művészileg megtervezett kompozíció.

Last season w @lizlinkleterevents 👌🏼 & @taylorandporter 👌🏼@ntclaydon

Jo Flowers (@joflowers) által megosztott bejegyzés,


Sammy Go

A kaliforniai virágkötő csokraiban a klasszikus elegancia váratlan és meglepő megoldásokkal párosul, az eredmény pedig egészen lenyűgöző.

Copper + purple? 🤷🏻♀️🤷🏻♂️ Apparently…

LAMBERT (@lambertfloralstudio) által megosztott bejegyzés,


Nicole Land

Leginkább esküvőkre, workshopokra készít csokrokat és virágdíszeket, de munkáival ugyanúgy találkozni művészeti együttműködések keretein belül is.


Sophia Kaplan

A Sydney és Párizs között ingázó Sophia esküvőkre és különböző hivatalos eseményekre készít viráginstallációkat. Emellett gyakran ír kertészkedésről és szívesen fotóz is a blogjára.

For the incredibly chic Eden & James with the help of @kikodesign #watwedding

Sophia Kaplan Plants & Flowers (@sophia_kaplan) által megosztott bejegyzés,

A 2017-es Nők Lapja Kert és Virág különszámában még több tavaszi virágban gyönyörködhettek. Keressétek a magazint az újságárusoknál március 3-tól!

Összeállította: F.R.

Fotó: Instagram