Ölelkező kutyus varázsolja el New York lakóit

Az ölelés bizonyítottan jó hatással van a szervezetre: csökkenti a vérnyomást, a stresszt és a szorongást. Az pedig, ha egy kutya bújik hozzánk, még a kedvünket is feldobja. Louboutina, az ötéves golden retriever New York utcáin osztogat ingyen öleléseket, hogy a nagy hidegben megmelengesse az emberek lelkét.

A neves amerikai szaklap, a Scientific American korábbi cikkében rámutatott, hogy az ölelés azt az érzést táplálja bennünk, hogy szoros kapcsolatban állunk másokkal, így pedig csökkenti a stresszt, és megvéd az általa kiváltott betegségektől. Azonban nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz, így már Magyarországon is időről időre találkozhatunk olyan mosolygó önkéntesekkel, akik ingyen öleléssel derítik jobb kedvre a járókelőket. Sőt, az ölelés világnapján, október 15-én évek óta országos megmozdulásokat szerveznek, hogy minél többen átélhessék, mennyit ad az ilyenfajta érintkezés.

New Yorkban viszont nemcsak kétlábú önkéntesek osztogatnak ingyen öleléseket: az ötéves golden retriever, Louboutina – aki a híres tervező, Christian Louboutin után kapta a nevét – bárkihez szívesen hozzábújik, aki Manhattanben jár. Sőt, a kórházban, ahol gazdája dolgozik, időről időre jobb kedvre deríti a betegeket is. A barátságos kutyusról, és az öleléséért hálás járókelőkről készült képek nemrég elárasztották az Instagramot, így még nagyobb híre mehetett a kutyus cselekedetének.

Ki tudna neki ellenállni?

Hello 2️⃣0️⃣1️⃣7️⃣! Hello Friends 💗

Louboutina (Loubie) (@louboutinanyc) által közzétett fénykép,


„Gyere pajtás, idebújok, hogy ne szomorkodj!”


Egy ölelés mindig örömteli dolog

Repost from @ljs_on_my_feet I messaged a hugging dog on insta just so we could meet up with her after she filmed a tv segment for fox

Louboutina (Loubie) (@louboutinanyc) által közzétett fénykép,


“Milyen jó érzés!”

Hugs in 🇺🇸

Louboutina (Loubie) (@louboutinanyc) által közzétett fénykép,


Nem csak a fénykép kedvéért pózol

Repost @kobe_rg Got a hug from @louboutinanyc today…. so basically this was the best. day. ever. 😍😍😍😍 #dogsmakeeverythingbetter

Louboutina (Loubie) (@louboutinanyc) által közzétett fénykép,


A huffingtonpost.com-on megjelent videóból még jobban megismerhetitek a kutyust:

 

Szöveg: F.R.

Fotó: Instagram