7 régimódi szerelmes szokás, amit hiányolunk manapság

Valentin-nap alkalmából sok szerelmes gondolkodik azon, vajon mivel lephetné meg szíve választottját. Míg néhány évtizeddel korábban nem volt kérdés, hogyan fejezzük ki tettekben is a szeretetünket, mára ez nem ilyen egyértelmű, pedig...

Kézzel írt szerelmes levelek

A digitális világ térhódítását megelőzően a szerelmesek kézzel írott levelekben fogalmazták meg vallomásukat, az üzenetekre való várakozás pedig hihetetlen bájjal és romantikával fűszerezte meg a kapcsolatot. Arról nem is beszélve, hogy a szavakba öntött érzelmek még évtizedekkel később is ott lapultak a fiókban, elég volt őket csak elővenni, elolvasni és címzettjük máris visszakaphatott valamit a szerelem régi fényéből. Ugye, mennyivel romantikusabb, mint egy sms, e-mail vagy néhány emotikon?

Saját kezűleg készített kártyák

Abban az időben, amikor a színes képeslapok küldése még nem volt annyira elterjedt szokás, a szerelmesek – főként a nők – saját kezűleg készített kártyákkal lepték meg kedvesüket, például a tengerentúlon. Ezeket a lapokat gyakran csipkével, paszománnyal, metszetekkel vagy akár képekkel díszítettek. A kézügyesség nem is számított annyira, a lényeg maga a gesztus volt, az, hogy valaki munkát fektetett abba, hogy meglepje szíve választottját. Az ötlet több mint kedves, szívesen kipróbálnánk!

Rejtett vallomás szerelmes üzenetekből

Ez a meglepetés már komolyabb tervezést igényelt, hiszen az összefűzött mozaikok mindegyikén külön szerelmes üzenetek szerepelnek, amiket összeillesztve egy sokkal nagyobb, kerek egész jön ki – akár egy kirakós esetében. Bekeretezve tökéletes ajándék lehet még ma is! Ezen az oldalon lépésről lépésre bemutatják, hogyan készül egy ilyen viktoriánus kori üzenetmozaik – mi biztosan nekilátunk a szabadidőnkben, szó szerint kihívás, ami az alkotás örömét adja majd.

Préselt virágok

Annak ellenére, hogy a feng shui szerint szerencsétlenséget hoznak a lakásban lévő elszáradt virágok, a fiatalok – köztük mi is – annak idején szívesen préselték le a szerelmüktől kapott virágszálakat. A feng shuinak persze akkor még híre-hamva sem volt nálunk, és bevalljuk, ma sem hátráltatna minket a virágpréselésben.

Ünnepi tánc

Ahelyett, hogy fényűző éttermekben fogyasztottak volna el egy drága vacsorát, a párok régen előszeretettel jártak táncos mulatságokra (nem csak) ezen a napon. A Valentin-nap egy igazi társasági esemény volt, amelyen nemcsak a párok, hanem a barátaik és nem ritkán a családtagjaik is együtt ünnepeltek. Tényleg többet kéne együtt ünnepelni a szeretteinkkel!

Humoros képeslapok

A hagyományos, virággal vagy szívekkel díszített képeslapok helyett sokan egészen egyedi, humoros darabokat választottak, hogy kifejezzék csodálatukat kedvesük iránt, és ezzel esélyt adtak rá, hogy megnevettessék a másikat, és mint tudjuk, a nevetés fél egészség, még akkor is, ha közhely.

Válogatott bonbonok eltehető díszdobozban

Az újrahasznosítható, díszes csokoládésdobozokból az elsőt Richard Cadbury, a neves brit csokoládégyáros alkotta meg, és szív alakú volt – írja a History.com. A ötlet mögött egyszerű szándék lakozott: azt remélte, hogy az emberek majd szívesebben vásárolnak a díszes csomagolásba rejtett csokoládéból, a kemény anyagból készült dobozt később pedig meg is őrzik, hogy szerelmes leveleket vagy más kincseket tároljanak bennük. Mindannyian emlékszünk még nagymamáink hasonló dobozaira, amikben régi családi fotók és apró kincsek sorakoztak – gyerekként imádtuk felfedezni ezeknek a tartalmát.

Nyitókép: Archív

(countryliving.com)