Törékeny testalkata egy rendkívül erős és karizmatikus nőt rejtett, aki természetes bájával és elragadó személyiségével milliók szívébe belopta magát. Stílushercegnő, UNICEF-nagykövet és Oscar-díjas színésznő – ez mind Audrey Hepburn, akinek filmjeiért még ma is rajongunk. Most a kedvenceinket gyűjtöttük csokorba.

Álom luxuskivitelben

Holly Golightly csak a külsőségeknek él, felszínessége alatt azonban mély érzések bújnak meg, éppen ezért szerethető. Az Álom luxuskivitelben Audrey Hepburn egyik legismertebb filmje, ami miatt méltó módon nyerte el a stílushercegnői címet, a benne viselt „kis feketét” ugyanis ő tette ismertté.

Római vakáció

Nem is sejtjük, milyen bénító lehet keretek közé szorítva, állandó szabályok és felügyelet mellett élni az életünket – főleg, ha a lelkünk szabad és zabolátlan. A film éppen egy ilyen helyzetet dolgoz fel egy kalandvágyó hercegnő szemüvegén keresztül, aki élete legnagyobb élményét éli át Rómában, ahol először találkozik a valódi, nagybetűs élettel – és nem mellesleg szerelemmel. A film egyszerűen tündéri, mi már számtalanszor láttuk, de sosem tudjuk megunni.

Sabrina

Két férfi – köztük Humphrey Bogart karaktere – verseng a gyönyörű Sabrina kegyeiért, de vajon melyikük rabolja el végleg a lány szívét? Egy izgalmas, romantikus történet arról, milyen gyakran nem vesszük észre azokat az értékeket, amik a szemünk előtt vannak.

My Fair Lady

Nem csak a mozivásznon, hanem színházban is rengetegszer láttuk és nyugodtan kijelenthetjük, hogy a My Fair Ladyből sosem elég! Lenyűgöző történet az elfogadásról és egy olyan szerelemről, aminek segítségével legyőzhetjük a saját korlátainkat és jobbakká válhatunk, mint amilyenek előtte voltunk. Karácsonykor különösen ajánljuk a történetet, ami éppen idén ünnepli 60. születésnapját.

Várj, míg sötét lesz

Audrey Hepburn egy teljesen új oldalát mutatja meg ebben az izgalmas thrillerben, és meg kell mondani, az ugyanolyan varázslatos és figyelemre méltó, mint a romantikus filmekben nyújtott alakításai. Lebilincselő történet, elsöprő színészi játékok – mi többek közt ezek miatt szeretjük a Várj, míg sötét lesz című filmet.

Délutáni szerelem

A tizenkilenc éves Ariane mindent megtesz, hogy megakadályozzon egy gyilkosságot, amit egy ismert nőcsábász ellen akarnak elkövetni. A lány sikerrel jár, és gyorsan bele is szeret a gazdag, nála jóval idősebb férfiba. De vajon beteljesülhet-e egy ilyen szerelem, és ami a legfontosabb, működhet-e egy ilyen kapcsolat? Mi már tudjuk a választ, amiért az egész filmet végigizgultuk!

Hogyan kell egymilliót lopni?

Egy egészen izgalmas, akcióval teli film, ami egy lopás történetét meséli el. Az Audrey Hepburn által alakított Nicole jó cél érdekében készül elemelni egy kiállításról műgyűjtő apja féltett kincsét. A dolgokat viszont csak tovább bonyolítja, hogy akit az akcióhoz bűntársául fogadott, az valójában egy magándetektív, aki éppen édesapja után nyomoz.

Szöveg: F.R.

Fotó: theredlist.com