Gondolj másokra is karácsonykor és adományozz!

Míg a nagy ünnepi rohanásban azon gondolkodunk, milyen ajándékokkal lepjük meg a családtagjainkat, ne feledkezzünk meg azokról sem, akik sokkal szerényebb körülmények között élnek. Az ország számos pontján elhelyezhetjük adományainkat, amikkel határtalan örömöt okozhatunk a rászorulóknak.

ThinkstockPhotos-86546285

Írók a szegény sorsú gyerekekért

Papp-Für János költő egy különleges kezdeményezést indított útjára: a legismertebb hazai írók és költők dedikált könyveit, kéziratait gyűjtötte össze, a példányokat pedig aukcióra ajánlotta fel. Lackfi János mellett többek közt Závada Péter és Szentmártoni János aláírt köteteire is licitálni lehet (a licit 3 000 Ft-ról indul). A befolyt összeggel pedig a hajléktalan, mélyszegénységben élő gyerekeket segítik.

Az aukció részleteit az Írók a nehéz sorsú gyerekekért Facebook-oldalán találjátok.

Hol: országszerte

Adománypont a Bazilikánál – Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben várja a pénzbeli adományokat és az önkéntes segítséget, de a Bazilikánál, a város egyik legszebb karácsonyi vásárán december 23-ig személyesen is adományozhatunk.  Bármekkora összegnek örülnek, a segítség minden mennyiségben jól jön.

A bővebb információkért keressétek fel az esemény Facebook-oldalát!

Hol: 1051 Budapest, Szent István tér 1.

Csodalámpa Alapítvány

Karácsony közeledtével is segíthetünk abban, hogy egy-egy beteg gyerek kívánsága teljesüljön: mindezt pénzadománnyal, de a meglepetés megszervezésével is tehetjük.

Ha további konkrétumokra van szükségetek, látogassatok el az alapítvány oldalára!

Hol: országszerte

Mikulásgyár

A Mikulásgyár már évek óta az 56-osok terén vár mindenkit, aki segítene a rászorulókon, idén december 2. és 21. között adományozhatunk itt. Elsősorban tisztító- és tisztálkodási szereket, tartós élelmiszert, játékokat, édességet várnak a szervezők.

A részletekért kattintsatok a Mikulásgyár oldalára!

Hol: Budapest, Debrecen, Kanizsa, Kaposvár, Miskolc, Szeged, Szolnok, Zala Pláza

Cipősdoboz Akció – Baptista Szeretetszolgálat

Már több mint 10 éve itthon is lehetőségünk van arra, hogy cipősdobozba csomagolt meglepetésekkel okozzunk örömöt a rászoruló gyerekeknek. Ezúttal december 1. és 18. között adhatjuk le az ország több pontján a dobozokba készített ajándékokat, melyek ötlete egy angol nagymamától származik, aki a II. világháború után segített ily módon a környékbeli szegény gyerekeken.

Részletesen a ciposdoboz.hu oldalon tájékozódhattok.

Hol: Budapest több pontján és vidéken

Centerke Adományozó Központ

Ruhát, cipőt, használati tárgyakat és tartós élelmiszereket is a rászorulóknak ajándékozhatunk a Centerke Adományozó Központban.

Minden további információért keressétek a Centerke Adományozó Központ oldalát!

Hol: 6720 Szeged, Roosevelt tér 5.

TÁMASZ Alapítvány

Az alapítvány elsősorban a hajléktalanokat segíti. Ruhát, ágyneműt, tisztálkodószereket, élelmiszert, használati tárgyakat adhatunk rajtuk keresztül a rászorulóknak.

Pontosan hogyan segíthettek? A TÁMASZ Alapítvány honlapjáról kiderül.

Hol: 7626 Pécs, Dugonics u. 26.

Jézuska Járat

A hátrányos helyzetű gyerekek álmait váltja valóra a Jézuska Járat, melynek bárki az „angyalkája” lehet. Nincs más dolgunk, mint kiválasztani, hogy kinek a kívánságát váltanánk valóra, és leadni az ajándékot az átvevőpontokon december 8-ig.

A kívánságokért keressétek fel a Jézuska Járat oldalát!

Hol: országszerte

Autista Sérültekért Zalában Alapítvány

Fejlesztő eszközöket, ruhát, könyvet, tartós élelmiszert, játékot és fejlesztő eszközöket is szívesen fogadnak.

A részletekért látogassatok el az alapítvány honlapjára!

Hol: 8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5/a + Autisták Védőotthona, 8992 Boncodfölde, Dózsa György út 19.

Add tovább

Szintén a nehéz sorsú és otthonban élő gyerekek kívánságát teljesítik az Add tovább akció keretein belül. Legközelebb december 13-án, a Kioskban gyűjtik össze az ajándékokat, amiket együtt csomagolhatunk be a többi adakozóval – így az adakozás igazi közösségi élménnyé válik. Idén négy gyermekotthon lakóit lehet megörvendeztetni majd.

Bővebb információkért keressétek fel az Add tovább Facebook-eseményét!

Hol: 1056 Budapest, Március 15. tér 4.

Szöveg: F.R.

Fotó: Thinkstock