Elgondolkodtató idézetek a varázslatos J. K. Rowlingtól

Ha egyetlen szóval kellene őt jellemeznünk, akkor az a csodatévő lenne. J. K. Rowling ugyanis egy olyan fantáziavilágot teremtett, melynek köszönhetően gyerekek milliói ismerték meg az olvasás örömét – többek között e sorok írója is. Előtte tisztelegve olyan idézeteket hoztunk, amelyek karácsony előtt különösen aktuálisak.

Szeretet és elfogadás

j-k-rowling3

,,Az ember nem viszolyoghat a saját gyerekeitől, elvileg szeretnie kell őket, legyenek akármilyenek, akkor is, ha mások, mint amilyennek az ember kívánná őket.”

Az ölelés ereje

j-k-rowling2

„Olyan jó, ha átölelik az embert. Bárcsak egyszerű, szótlan, vigasztaló gesztusokká párolódhatna le a kapcsolatuk! Egyáltalán miért tanultak meg beszélni az emberek?”

Nyitott szívvel

j-k-rowling6

„Mit számít, ha nyelvünkben és szokásainkban különbözünk, ha a célunk közös? Ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, semmi sem állhat közénk.”

Másokra gondolva

j-k-rowling1

„Van, amikor muszáj messzebbre látnunk a saját biztonságunknál! Van, amikor muszáj a nagyobb jóra figyelni!”

A megértés ereje

j-k-rowling7

„A megértés hozzásegít az elfogadáshoz, az elfogadás pedig a gyógyulás feltétele.”

Emlékük szívünkben él

j-k-rowling5

„Akiket igazán szeretünk, azok haláluk után sem hagynak magunkra minket. Ők az elsők, akik segítségünkre sietnek életünk nehéz pillanataiban.”

Az öröm hatalma

j-k-rowling4

,,Az öröm mindig segít rajtunk, akkor is, ha teljes a sötétség; mert a sötétséget elűzi a fény.”

A Nők Lapja 2016/48. számának sztárportjából olyan oldaláról is megismerhetitek J. K. Rowlingot, amely eddig talán rejtve maradt előttetek. A magazin az előfizetőkhöz november 29-én, az újságárusokhoz pedig november 30-án érkezik.

Összeállította: D.A.

Fotó: Pinterest, Wikipédia