Idős modellek, akik az utóbbi években felkavarták divatvilág állóvizét

Úgy tűnik, a tökéletesség ideje leáldozóban van, ugyanis egyre több divatcég jön rá, hogy a hagyományostól eltérő – vagy éppen, hogy az – sokkal izgalmasabb, mint a hibátlan megjelenés. Így szerepeltek a kortalan szépség jegyében idős modellek a legismertebb divatházak kampányaiban. Az elmúlt évek legjobbjaiból szemezgettünk.

Vanessa Redgrave brit színésznő Gucci darabokban

Az angol színésznő a divatőrültek szívébe is belopta magát a Gucci 2017-es kampányával, amihez idén, 79 évesen adta arcát. Megkapó elegancia és ízig-vérig brit életérzés jellemzi a ruhadarabokat, amikben Vanessa Redgrave-et fotózták. A róla készült kampányfotót és a háttértörténetet keressétek a 2016/46. Nők Lapjában!

Bo Gilbert 100 évesen a brit Vogue-ban

A divat szerelmeseinek brit bibliája idén ünnepelte 100. születésnapját, nem is akárhogyan! A magazin hasábjain ugyanis a tökéletes testű és fiatal modellek mellett teret engedett a kortalan szépségnek is. Így szerepelhetett a lapban a Harvey Nichols luxusáruház kampányához készült fotójával Bo Gilbert, aki az elmúlt közel 30 évet egy idősek otthonában töltötte, és addig sosem modellkedett.

Helena Norowicz visszacsempészi a régi fényt

Idősen is lehetünk stílusosak, ezt üzeni a lengyel divatmárka, a Bohoboco, amely az ismert és még 81 évesen is gyönyörű színésznőt, Helena Norowiczot szerepeltette tavalyi kampányában. Az eredmény kifinomult és igazán monumentális lett.

Iris Apfel, a divat rebbelise

A stílus nem korfüggő, jól tudja ezt számtalan márka mellett a Kate Spade New York is, akik két éve a 94 éves Iris Apfelt választották kampányarcuknak Karlie Kloss mellett. Az amerikai stílusikon sokáig lakberendezőként dolgozott, a Fehér Ház belső tereinek kialakításában is többször segédkezett. Nyolc elnök – Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan, Clinton – otthonát rendezte be.

Gillean McLeod 53 évesen kapott önbizalmat a modellkedéstől

A H&M idei fürdőruhakampányának egyik arcaként a 60 éves Gillean McLeod lenyűgözte a világot. 53 évesen kezdett modellkedni, és állítása szerint sokkal több az önbizalma, mióta divatkampányokban szerepel.

cq5dam.web.1920.1280

Yazmeenah Rossi ősz ragyogása

Gyönyörű bőrével és ősz hajával ejtette rabul a tervezőket a 60 éves Yazmeenah Rossi, aki a legnagyobb divatmárkákkal dolgozott együtt. Egyik legismertebb kampányában azonban a The Dreslyn cég fürdőruháit reklámozza. A darabok a japán minimalizmus és egyszerűség szellemében készültek, Yazmeenah Rossi pedig egyszerűen lenyűgöző benne.

A Nők Lapja legfrissebb, 2016/46. számában arról olvashattok, hogyan hódítottak teret az idősebb hölgyek a divatban. A lap az előfizetőkhöz november 15-én, az újságárusokhoz pedig november 16-án kerül. 

Szöveg: F.R.

Fotó: telegraph.co.uk, hm.com