Lassie, Dumbo, Némó és a többiek. Kedvenceinkkel köszöntjük az állatok világnapját

Az ember és az állatok kapcsolata ősidők óta tartó viszony, azonban az állatok világnapját csak 1931 óta ünnepeljük, méghozzá október 4-én. Erre az alkalomra egy különleges összeállítással készültünk: kedvenc állat-karaktereinket vettük sorra a filmvászonról.

Lassie

lassie

Keresve sem találni nála hűségesebb ebet, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mérföldeket gyalogol, és elképesztő nehézségeket küzd le, hogy ismét szeretett gazdájával lehessen. A Lassie hazatér a filmtörténet egyik klasszikusa, amiért 1943-as bemutatása óta emberek milliói rajonganak – köztük mi is.

Hercegnő és kölykei

macska

Macskarajongók ezrei álmodtak arról, hogy Hercegnőhöz és csíntalan kölykeihez hasonló macskacsalád tegye izgalmasabbá és nem mellesleg nevetéssel telivé a mindennapjaikat. Ha nem ismeritek a Macskarisztokraták történetét, mindenképp nézzétek meg!

Micimackó

mici2

A csacsi öreg mackó kalandjait számtalanszor izgultuk végig. A Micimackó kortalan klasszikus, amire jó példa, hogy  A. A. Milne története éppen októberben ünnepli 90. születésnapját, és még mindig számtalan ember imádja.

Szimba

simba

Annak ellenére, hogy elég problémás otthon oroszlánt tartani – hacsak nem olyan környezetben nőttetek fel, mint Melanie Griffith – egy Szimbához hasonló édes „kisállatot” bármikor befogadnánk. Bátor, okos és kötelességtudó – ezek pedig emberként is becsülendő tulajdonságok.

Beethoven

beethoven

Ha Beethoven a közelben van, mindig történik valami. Az biztos, hogy a családi porcelánt nagyon kell félteni tőle, de szerethető és törődő. Egy kertes házban mis szívesen tartanánk egy ilyen melák bernáthegyit.

Fekete szépség

fekete szépség

Ugye ti is sokat álmodoztatok arról, hogy a szépséghez hasonló, csodás állaton vágtattok? Fekete szépség egy rendkívüli paripa, okos és végtelenül bízik az emberekben. Egy ilyen ló pedig bármelyik családban igazi kincs.

Lucky

lucky

Emlékeztek a minden lében kanál kölyökre a 101 kiskutyából? Akinek már volt dalmatája, az tudja, hogy ehhez a barátságos, játékos és intelligens fajtához nincs fogható.

Rex

rex

Mindig lehet rá számítani a bajban, elsőre kiszagolja, hogy kiben lehet bízni és kiben nem. Biztosan megvédene minket minden rossztól, legyen az egy kéretlen behatoló a házba, vagy csupán egy gonosz szomszéd.

Némó

nemo

Ki ne nézne szívesen az akváriumában egy édes, színes, izgő-mozgó halacskát? A mesefilmbeli Némót ugyan nem vihetjük haza, de egy hozzá hasonló halnak, pontosabban az akváriumnak bármikor szívesen szorítanánk helyet otthon. :)

Dumbo

dumbo

A kis elefánt története már gyerekként könnyeket csalt a szemünkbe. Dumbónak számtalan nehézség és szomorúság keresztezte útját, ő azonban sosem adta fel.

Balu kapitány

balu

A bohókás medvét sosem kerülik el a kalandok, ráadásul miközben igyekszik kiszabadulni a szorító helyzetből, humorból is jócskán csepegtet nekünk.

Marley

marley

A Marley meg én négylábú főszereplője amilyen tündéri, olyan rosszcsont is. Egy pillanat alatt csatatérré változtatja a lakást, mégsem lehet haragudni rá, csak szeretni. A film tökéletesen ábrázolja, milyen nehézségekkel és örömökkel küzdenek az elsőkutyás gazdák.

Willy

willy

A szerkesztőségben azóta rajongunk a kardszárnyú delfinekért, mióta láttuk a Szabadítsátok ki Willy című filmet. A benne szereplő gyilkos bálna, az emberbarát Keiko három évvel ezelőtt hunyt el tüdőgyulladásban. :(

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest