Minden idők legfelemelőbb dalai, amik bármikor jobb kedvre derítenek

Egészen különleges kutatást indított egy brit elektronikai cég: többek közt azt vizsgálta, melyek azok a dalok, amik bármikor jobb kedvre derítik az embereket. Az alábbiak lettek a befutók. A ti kedvencetek is ott van a listán?

A zene egészen elképesztő hatással van az emberre: megnyugtatja, gondolkodásra készteti, és jobb kedvre deríti, ha szüksége van rá. Egy brit elektronikai cég munkatársai éppen ez utóbbi hatás tudományos hátterét szerették volna jobban megismerni, ezért egy egészen különleges kutatásba fogtak.

Vásárlóikat arra kérték, hogy írják össze azokat a dalokat, amik bármikor felvidítják őket, a listán szereplő szerzeményeket pedig megmutatták egy neurológusnak. Az ő feladata az volt, hogy megállapítsa, felfedezhető-e a dalokban egy olyan közös minta, ami alapján bárki képes lehet hasonlóan pozitív hatású zenéket szerezni. Annak ellenére, hogy a neurológus végül megállapította, hogy nincs ilyen képlet, a 10-es listán szereplő zeneszámok nekünk mégis mosolyt csaltak az arcunkra. Hallgassátok meg ti is minden idők legfelemelőbb dalait!

10. Katrina & The Waves – Walking on Sunshine

9. Gloria Gaynor – I Will Survive

8. Jon Bon Jovi – Living on a Prayer


7. Cyndi Lauper – Girls Just Wanna Have Fun


6. The Monkees – I’m A Believer


5. Survivor – Eye of the Tiger


4. Billie Joel – Uptown Girl


3. The Beach Boys – Good Vibrations


2. Abba – Dancing Queen


1. Queen – Don’t Stop Me Now

Szöveg: F.R.
Fotó: Thinkstock