Jókor volt jó helyen – tartja a mondás, ha valakinek szerencsésen alakul az élete. Nos, a kínai fotós, Yu Jun is mondhatni mázlista, mert olyan fotót készített a napfogyatkozásról, amivel elnyerte az egyik legrangosabb brit fényképészverseny díját.
A nyertes fotó Yu Juntól.

A nyertes fotó Yu Juntól.

A brit Insight Astronomy Photographer of The Year nevet viselő fotóversenyt immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg a Greenwichi Királyi Obszervatórium. Sikerét jól mutatja, hogy idén több mint 4500 profi és amatőr csillagászati fotós jelentkezett a versenyre a világ minden tájáról, azzal a céllal, hogy a szakmai elismerésen túl, 10 ezer fonttal is gazdagodjanak – persze csak egy szerencsést díjaztak, ő nem más, mint Yu Jun kínai fotós.

A férfi még júniusban járt Indonéziában, ahol témájának a teljes napfogyatkozást választotta. Nincs szükség szakavatott szemre, hogy lássuk, miért az ő pályamunkája lett a győztes: a kompozíció egyszerűen lélegzetelállító.

Dr. Marek Kukula, a verseny egyik bírója – és nem mellesleg csillagász – azt mondja, hogy az idei megmérettetésre korántsem érkeztek olyan jó képek, mint a korábbi években, viszont Junnak sikerült kiszélesíteni a modern fényképészet határait, ezzel nyűgözte le a zsűrit.

A legjobb fotókból rendezett kiállítást szeptember 17-től, egészen 2017. június 28-ig lehet megnézni a Greenwichi Királyi Obszervatóriumban. Ha valaki Londonban jár és szereti a csillagászatot, érdemes megnézni, de egy kis ízelítővel mi is szolgálunk.

A képre kattintva galéria nyílik!

Galéria | 10 kép

Ezek 2016 legjobb csillagászati fotói

Ezek 2016 legjobb csillagászati fotói

Fotó megosztása:

Szöveg: D. A.

Forrás: time.com

Fotó: rmg.co.uk