Ha szépet akarsz látni, ezeket azt Instagram-oldalakat kövesd!

A fotózás világnapja alkalmából olyan fényképészek képeit mutatjuk meg nektek, akiknek a nevét érdemes megjegyezni, Instagram-oldalaikat pedig követni.

Joshua Lott

Joshua Lott nem kispályás fotóriporter, olyan magazinoknak készített már képeket, mint a The New York Times, a Reuters, a Getty Images, az Agence France Presse és a The Washington Post.

View this post on Instagram

Abandoned Boat & House

A post shared by Joshua Lott (@joshualott) on

Adam Senatori

A magát mozi-fényképésznek nevező Adam Senatori a digitális média minden lehetőségét kihasználja, hogy jó képeket csináljon. Nem véletlen, hogy a legnagyobb márkák – például a Louis Vuitton, a Red Bull vagy éppen a General Electric – szívesen dolgoznak vele.

View this post on Instagram

Self portrait.

A post shared by Adam Senatori (@adamsenatori) on

Hiroaki Fukuda

Hiroaki Fukuda szinte csak az iPhone-jával fényképez, de ez semmit nem von le képei értékéből, sőt, a Dom Perignon,a Dior, Michael Kors és a Nike is felkérte már egy-egy fotókampányához.

View this post on Instagram

New York got me feeling like…

A post shared by Hiroaki Fukuda (@hirozzzz) on

Janske

Ha az érintetlen természetről szeretnétek képeket nézegetni, Janske Kaethoven Instagram-oldalát keressétek fel! Lenyűgöző, amit a kamerával művel.

https://www.instagram.com/p/BFWayWZP7-W/

Mike Kus

Mike Kus egyike azoknak a grafikusoknak és webdesignereknek, akik először kezdték el az Instagramot használni – ez követői számán is meglátszik.

View this post on Instagram

Sunset over #Bosham #WestSussex

A post shared by Mike Kus (@mikekus) on

Kirsten Alana

Kirsten Alana előszeretettel próbálja ki a legújabb digitális technikákat a fotóin. Bár kezdetben inkább portré és esküvői képeket készített, manapság úti- és életmódképeket közöl oldalán.

View this post on Instagram

#TBT to one of the most incredible travel experiences of my life: going on a hot air balloon safari at sunrise with @fsserengeti in Tanzania during the Great Migration. The light on this particular morning was so warm that the world beneath us seemed like it had been dipped in gold dust yet there was an eggplant undertone to the shadows as well. SO magical. If there is any experience I've had on my own that I'd want to repeat with @dante.vincent, it's this one. If you're interested in the Serengeti, follow along with my friend @leahtravels who is there right now! 🌍 And let me know if I can answer any safari questions for you in the comments, I've been twice, once in Tanzania and once in South Africa. #FourSeasons

A post shared by Kirsten Alana | los angeles (@kirstenalana) on

David Guttenfelder

David Guttenfelder öreg róka a fotószakmában, aki folyton ott van az élvonalban: ő segített elindítani az AP fotóügynökség Észak-Koreai irodáját, 2012-ben pedig Pulitzer-díjat is nyert.

View this post on Instagram

A rainstorm towers over Mexico City tonight.

A post shared by David Guttenfelder (@dguttenfelder) on

Bakonyi Bence

Bakonyi Bence fotóin összefonódik a test és a lélek ábrázolása, ezért annyira megnyerőek a képei – az egész nagyon emberközeli.

Simone Bramante

Simone Bramante elsősorban narrátornak tartja magát, csak másodsorban fényképésznek, és mi abszolút egyetértünk ezzel, ugyanis a férfi remek érzékkel tudja kifejezni a látvány mögötti érzelmeket, történeteket.

Szöveg: D. A.

Fotó: Instagram/adamsenatori, Instagram/janske, Instagram/hirozzzz, Instagram/mikekus, Instagram/kirstenalana, Instagram/dguttenfelder, Instagram/bencebakonyi, Instagram/brahmino