Robin Williams ma lenne 65 éves – Ezek voltak a legemlékezetesebb jelenetei

Az egyik legnagyobb nevettető volt, két évvel ezelőtti tragikus halála az egész világot megrázta. Robin Williams ma ünnepelné 65. születésnapját, mi pedig azokkal a kultikus jelenetekkel emlékezünk rá, melyeket az utókor számára hagyott.

Good Will Hunting

https://www.youtube.com/watch?v=3r8P6hOnB0A

Ez a film hozta meg Robin Williams számára 1997-ben az Oscar-díjat. Bár csak mellékszerepet kapott az alkotásban, Sean Maguire sokszínű karaktere minden pillanatban a képernyőre szegezte a nézőt.

Jó reggelt, Vietnám!

Egy egész világ rajongott érte a pörgő nyelvű rádiós szerepében, aki a vietnámi háború kellős közepén kapta feladatául, hogy megnevettesse a fronton szolgáló katonákat.

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van

Az 1993-as filmben a kétségbeesett apa – akitől a bíróság elvette gyermekeit – középkorú özvegyasszonynak adja ki magát, hogy minél több időt tölthessen velük. Ez pedig komikus jelenetek sorát eredményezi.

Holt költők társasága

Hét diák és karizmatikus tanáruk történetét meséli el a Holt költők társasága, melyben Robin Williams zseniális alakítást nyújtott. Ebben a filmben hangzik el a legendás “Ó kapitány, kapitányom” felkiáltás is.

Ébredések

https://www.youtube.com/watch?v=S54ZY7QvCrI

Reményekről, az élet múlandóságáról és értékeiről szól az Ébredések, melyben Robin Williams egy fáradhatatlan orvost alakít, aki agyhalottnak tűnő embereket igyekszik gyógyítani.

Szerző: F.R.

Fotó: hbo.com