A szerelem alaptermészetéhez tartozik, hogy kiszámíthatatlan, vak és gyakran bolond is – ezt lovagolja meg időről időre Hollywood, megteremtve ezzel a popkultúra legkülöncebb párjait, akikről sok esetben szinte elképzelni sem tudjuk, mi tartja össze őket.

Han Solo és Leia Organa

han-and-leia

Kevés olyan nő él ebben a csillagrendszerben, aki életében legalább egyszer ne bolondult volna bele egy rosszfiúba, valaki olyanba, akiről már az első pillanatban tudta, hogy ki fogja forgatni a “négy sarkából”. Ilyen a törvényen kívül álló, nemtörődöm férfitípust megtestesítő Han Solo is, aki vagány dzsekijében, túlméretezett „háziállatával” és arrogáns stílusával valószínűleg minden csillag- és bolygóközi lányos szülő rémálma, a nők azonban epekednek érte. A sors – vagyis inkább George Lucas – viszont egy hozzá kevésbé illő hölgyeménnyel boronálja össze: a nyafka és jó családból származó Leia hercegnővel, akivel kezdetben az őrületbe kergetik egymást, a szenvedélyes veszekedések hevében viszont egy egészen másfajta láng is fellobban közöttük.

Phil és Claire Dunphy

1460561400_claire-phil-modern-family

„Ne kérj bocsánatot, szeretem, amikor emberien viselkedsz” – ugye, minden nő arra vágyik, hogy a férje ilyen szavakkal vigasztalja? Ez az egy mondat azonban tökéletesen lefesti a Modern család hóbortos házaspárjának életét, akikre fokozottan igaz a mondás, mely szerint az ellentétek vonzzák egymást. Míg ugyanis Claire maximalista, görcsös és teljesítménykényszeres, addig Phil az univerzum egyik leglazább férfija – pihent humora van, kicsit hiperaktív és inkább játszótársa, mint apukája gyermekeinek. A kettejük közötti különbség pedig „Philomenális”, pardon, fenomenális humorforrása a sorozatnak.

King Kong és Miss Ann Darrow

king kong_ann

Amikor az ember lányának fantáziájában tinédzserként olykor-olykor felsejlett, hogy milyen jó lenne, ha egy szenvedélyes, szőrös ösztönlény kerítené a karjai közé, akkor nem pont arra gondolt, mint amit Miss Ann Darrownak kellett átélnie. A King Kong azonban épp az óriás gorilla és a gyönyörű színésznő furcsa kötődésére építve vált valódi kasszasikerré többek közt azt sugallva, hogy az eltérő világokból érkezők között is kialakulhat valami eget – vagy akár Empire State Buildinget – megrengető dolog.

Al és Peggy Bundy

alpeggybundy

El sem tudjuk képzelni, mi tartja össze Al Bundyt a feleségével, akit nem mellesleg minden nyomorúsága legfőbb okának tart. Az Egy rém rendes család házaspárja szinte mindenben különbözik egymástól: Peggyt nemcsak szexuálisan, hanem anyagilag is képtelenség kielégíteni, ennek pedig Al a legnagyobb elszenvedője. Lényegében azért robotol, hogy a felesége elkölthesse a kevés pénzt, amit megkeres, az éhezés és a folyamatos robotolás elől pedig a tévénézésbe menekül – a kettő között pedig igyekszik távol tartani magától szexuálisan túlfűtött feleségét.

Szamár és Sárkány

shrek-dragon

Akármennyire tűnik úgy kezdetben, hogy a Shrek című animációs film legfurcsább párosa a címszereplő ogre és az éjszakánként ogrévé változó, napközben azonban csodaszép Fiona hercegnő lesznek, mégsem ők azok, akiknek kapcsolatára a történet során úgy igazán rácsodálkozunk. Nagyobb mosolyt csalt ugyanis az arcunkra, amikor a kommunikációs és a méretbeli akadályok ellenére a Sárkány –aki a hercegnőt őrizte a toronyban – beleszeret a vacsorájába, vagyis a beszédkényszeres, kissé hiperaktív Szamárba.

A sokszor furcsa és kiszámíthatatlan szerelemről és meglepő párokról olvashattok a 2016/29. Nők Lapja Lélek rovatában, mely az előfizetőkhöz 07.19-én, az újságosokhoz pedig 07.20-án érkezik.

Szerző: F.R.

Fotó: legionofleia.com, sorozat-barat.club, moviesite.sk, ibtimes.co.in, listal.com