Luxushotelek, ahol szívesen töltenénk a szabadságunkat

Ki ne játszana el időről-időre a gondolattal, hogy egy pálmafákkal szegélyezett, tengerparti luxusüdülőhelyen pihenjen? Mi is megtettük, és ha már szabadjára engedtük a fantáziánkat, egyenesen a krémek krémjéből válogattunk. A következő szállodák bármelyikében szívesen elidőznénk.

Il San Pietro di Positano, Positano

Il-San-Pietro-di-Positano-Positano

Az Amalfi-partra, illetve a Tirrén-tengerre néző Il San Pietro di Positanót az 50-es évek óta ugyanaz a család üzemelteti, emiatt kiemelt figyelmet fordítanak a tradícióra. Például minden szoba padlóját kézzel festett csempével borították be, hogy az egész rusztikusabbnak tűnjön, ami szép gondolat, de ilyen kilátás mellett aligha a padlóra koncentrál bárki is. Szobát egy főre, egy éjszakára körülbelül fél millió forinttól lehet foglalni.

Four Seasons, Bora Bora

Four-Seasons-Bora-Bora

Azoknak a friss házasoknak, akik a privát bungalók és homokos tengerpart látványát élveznék, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, 600 ezer forinttól egészen 1,5 millió forintig lehet foglalást intézni itt.

Atlantis Paradise Island, Bahama-szigetek

Atlantis-Paradise-Island-Bahamák

Erre a kilátásra ébredni nem mindennapi látvány, de sajnos az Atlantis Paradise Island tengerre néző lakosztályai nem a mi pénztárcáknak lettek tervezve: nagyjából 6,6 millió forintért lehet őket egy éjszakára kibérelni.

Shangri-La Bosphorus, Isztambul

Shangri-La-Bosphorus--Isztambul

A Shangri-La Hotel legfelső szintje a Boszporusz-szorosra néz, nem véletlen, hogy egyetlen éjszaka bármelyik tetőlakosztályban körülbelül 7 millió forintba kerül.

Mandarin Oriental, Shanghai

Mandarin-Oriental-Shanghai

A shanghai városkép önmagáért beszél, de a szálloda legjobb lakosztálya, a Pudong a 25. emeleten ennél azért többet is tud. Gyakorlatilag az egész egy két hálószobás apartman, felszerelve minden luxussal, például saját borospincével is. 7 millió forintért bárki kibérelheti.

Hotel Plaza Athénée, Párizs

Hotel-Plaza-Athénée-Párizs

Az 1913-ban nyílt szálloda nem akármilyen vendégsereget látott már vendégül: megfordult itt Grace Kelly, Gina Lollobrigida, sőt Elizabeth Taylor és Richard Burton egészen pontosan hat hónapot töltött a 450 négyzetméteres királyi lakosztályban. Ha most valaki ugyanezt szeretné megtenni, mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, ugyanis éjszakánként körülbelül 7,2 millió forintra rúg az ára.

St. Regis Villa, Mauritius

St-Regis-Villa-Mauritius

Jakuzzi, bár és privát séf – csak néhány szolgáltatás azok közül, amit a St. Regis Villában bárki választhat, aki kifizeti a több mint 8 millió forintos díjat egy napra.

Grand Resort Lagossini, Athén

Grand-Resort-Lagossini-Athén

Mel Gibson és Leonardo DiCaprio egyik kedvence az athéni Grand Resort Lagossini, mindez pedig valószínűleg nem véletlen. A márvány fürdőszoba saját gőzfürdővel, valamint a privát komornyik már önmagában is csábító, de a kilátás sem mindennapos – ahogyan az ára sem: 9,4 millió forintnak megfelelő összegért lehet kipróbálni a sztáréletet.

Grand Hyatt Cannes, Cannes

Grand-Hyatt-Cannes

Aranylevéllel letakart, fűtött WC-ülőke? Igen, a Grand Hyatt Cannes-ban még ilyen is van, így érthető, hogy a Cannes-i Filmfesztiválra érkező sztárok előszeretettel vesznek ki szobát itt. Többek között Eva Longoria, Bruce Willis és Robert Pattinson is járt már a szállodában, mindezért azonban nem kevés pénzt kellett kifizetniük. Nagyjából 9,9 millió forint körül mozog a luxuslakosztályok ára egyetlen éjszakára.

Hotel President Wilson, Genf

Hotel-President-Wilson-Genf

Ha azt mondjuk Bill Gates vagy Michael Douglas is szívesen száll meg itt svájci látogatásai során, akkor biztosra vehető, hogy a Hotel President Wilson nem szűkölködik a luxusban. Hogy ez pénzben kifejezve mit jelent? Árfolyamtól függően 17 millió forintot éjszakánként egy-egy VIP-lakosztályért.

A realitás talajára visszaszállva a Nők Lapja 2016/25. számában megfizethető (és biztonságos) nyaralási tippeket is adunk. A magazin az előfizetőkhöz június 21-én, az újságárusokhoz június 22-én érkezik.

Szöveg: D. A.

Fotók: ilsanpietro.itfourseasons.comatlantisbahamas.comshangri-la.commandarinoriental.comgrandluxuryhotels.comstregisvillamauritius.comlagonissiresort.grcannesmartinez.grand.hyatt.comhotelpresidentwilson.com