10 lélekemelő vizes helyszín, melyekre vigyáznunk kell

Habár a világ vízkészleteit folyamatos veszély fenyegeti, szerencsére van még néhány, szinte érintetlen terület. Ezekre azonban különösen figyelnünk kell, nemcsak a természet, hanem a saját lelkiismeretünk érdekében is.

Az egyik legaggasztóbb nemzetközi probléma, hogy a Föld vízkészletei egyre inkább elapadnak: tavak, folyók, tengerek száradnak ki az emberi nemtörődömségnek és a globális felmelegedésnek köszönhetően. A harmadik világ országaiban például már most komoly problémát jelent a folyamatos vízellátás, és ez a helyzet egyre csak romlik – többek között ezzel és nem elhanyagolható módon a víz lélektani hatásaival is foglalkozunk a Nők Lapja 2016/23. számában. Hogy utóbbihoz kapcsolódóan is mutassunk valamit itt a nőklapja.hu-n, összegyűjtöttünk tíz olyan édeni, vizes helyszínt, amit még nem esett áldozatául a leírtaknak. Mi szívesen időznénk bármelyik helyen, akár örökké is!

big-sur-california

Big Sur, Kalifornia, USA

hamilton-pool-texas

Hamilton Pool, Texas, USA

jósvafői-tengerszem-magyarország

Jósvafői tengerszem, Magyarország

lake-taho-kalifornia-nevada

Tahoe-tó, Kalifornia és Nevada, USA

lake-tekapo-új-zéland

Tekapo-tó, Új-Zéland

maligne-lake-kanada

Maligne-tó, Kanada

phang-nga-öböl-thaiföld

Phang Nga-öböl, Thaiföld

plitvicei-tavak-horvátország

Plitvicei-tavak, Horvátország

Queen's-View-Loch-Tummel-Perthshire-skócia

Queen’s View, Loch Tummel Perthshire, Skócia

phi-pshi-islands-thaiföld

Phi Phi szigetek, Thaiföld

A Nők Lapja 2016/23. számában a fogyó vízkészletekről, a víz gyógyító és a lélekre gyakorolt hatásáról is olvashattok. A magazin az előfizetőkhöz június 7-én, az újságárusokhoz június 8-án érkezik.

Szöveg: D. A.

Fotó: Pinterest, orszagalbum.hu