Az idén 25. születésnapját ünneplő Quimby frontembere, Kiss Tibi, remek zenész, festő és apa, ám mi elsősorban mégis meghatározó dalaiért szeretjük őt és zenekarát. Ha egyetértetek velünk, nézzétek, vagyis inkább "hallgassátok tovább cikkünket"!

Az 1991-ben alakult zenekar hírnevét a Diligram című lemezük hozta meg, amely 1998 tavaszán az év albuma lett. Ezen a korongon található a Hol volt, hol nem volt című számuk:

2005-ben jelent meg a Kilégzés albumuk, amely platinalemez lett, és egy évvel később Fonogram-díjat nyert “Az év hazai modern rock albuma” kategóriában. A Magam adom című szám először ezen a lemezen jelent meg, majd egy újabb verziója 2009-ben, a Lármagyűjtögető albumon:

2009-ben két kislemezzel jelentkeztek, a Lármagyűjtögető mellett az Ajjajjaj című albummal, amelynek címadó dala 15 hétig vezette a Mahasz Single Top 20 listáját, és 2010-ben elnyerték vele Az év hazai dala díjat:

A 2010-ben megjelent Kicsi ország albumuk a MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez-listájának élén debütált és aranylemez lett, 2011-ben pedig “Az év hazai alternatív albumának” választották. A lemezről az egyik kedvencünk az Ultravaló:

2013 decemberében jelent meg a Kaktuszliget, amely szintén hetekig vezette a MAHASZ listáját és rövid időn belül platinalemez lett. A  Lámpát, ha gyújtok dallamait egyszerűen imádjuk:

Végül nem maradhat ki a sorból sokunk kedvenc dala, a Most múlik pontosan sem:

Ne hagyd ki a Kiss Tibivel készült Közelinket, lapozd fel a Nők Lapja 15. számát!

Forrás:  a QUIMBYmusic és TomTomMusicOfficial Youtube-csatornák

Nyitókép: Facebook