A Nők Lapja 2016/8. számában* az anya-lánya kapcsolatokról is írunk. Ehhez társulva összeállításunkban olyan hírességeket mutatunk, akik tehetsége generációkon át öröklődött, így az anya mellett annak lánya, sőt unokája is sikeres lett.

Tippi Hedren, Melanie Griffith, Dakota Johnson

dakota johnson, anyja és nagyanyja

Dakota Johnson, Tippi Hedren, Melanie Griffith

Nathalie „Tippi” Hedren a húszas éveiben sikeres divatmodell volt, szerepelt a Life címlapján is, majd Hitchcock felfedezettjeként vált híressé a Madarak és a Marnie című filmekben. Tippi jelenleg negyedik férjével él. Első házasságából született lánya, Melanie Griffith, aki már gyerekként szerepelt reklámfilmekben, de a szakma a 80-as években figyelt fel rá. Anyjához hasonlóan ő is négyszer mondta ki a boldogító igent, ám ugyanennyiszer el is vált. Don Johnson sorozatszínésszel kétszer is házasságot kötött, de kapcsolatuk nem működött. Közös lányuk, Dakota Johnson 1989-ben született, első szerepét 11 évesen kapta akkori nevelőapja, Antonio Banderas filmjében. Dakota azóta világhírű sztár, eddigi legemlékezetesebb alakítását a Szürke ötven árnyalatában nyújtotta.

Ingrid Bergman, Isabella Rossellini, Elettra Wiedemann

kata_mana_kata_kori-6_b

Ingrid Bergman, Elettra Wiedeman, Isabella Rossellini

A háromszoros Oscar-díjas színésznő, Ingrid Bergman első kis szerepét 19 évesen kapta, majd David O. Selznick kiválasztotta az Intermezzo című film főszerepére. Ezzel berobbant Hollywoodba, majd 1942-ben a világhírű Casablancában Humphrey Bogart oldalán tűnt fel. Második férjétől, Roberto Rossellini filmrendezőtől született csodaszép lánya, Isabella Rossellini. Isabella karrierjét modellként kezdte, számos márka reklámarcaként, majd színésznőként és rendezőként is bizonyított. 1986-ban David Lynch filmjében, a Kék bársonyban tűnt fel. Második férjétől, a modell Jonathan Wiedemanntól egy lánya született, Elettra-Ingrid Wiedemann. Anyjához hasonlóan Elettra is modellkedni kezdett, de ma már inkább az írásnak hódol. Publikál a Refinery29 online stílusmagazin felületén, illetve elindította gasztroblogját is, az Impatien Foodie-t.

Judy Campbell, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg

Judy Campbell, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg

Judy Campbell, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg

A gyönyörű angol színésznő, Judy Cambell első színpadi szereplése a Royal színházban volt, melyet még számtalan követett. Nagyon fiatalon, még 12 évesen házasodott össze a tengerészkapitány David Birkinnel, akivel annak haláláig boldogságban élt. Közös lányuk, Jane Franciaországban próbált szerencsét és igazi ikonná vált. Neki köszönhetjük a Hermès csodálatos Birkin-táskáját, melyért nők millió rajonganak.  Serge Gainsbourg-tól született lánya, Charlotte, aki először Catherine Deneuve lányaként tűnt fel a filmvásznon. Később megkapta a legígéretesebb színésznőnek járó César-díjat A csitriben való alakításáért, majd Lars von Trier dán rendező múzsája lett.

Dorothea Johnson, Bebe Buell, Liv Tyler

Bebe Buell, Dorothea Johnson, Liv Tyler

Bebe Buell, Dorothea Johnson, Liv Tyler

Dorothea Johnson a Washington-i Protokoll Iskola alapítója, ünnepelt író Amerikában, hat könyve és számtalan cikke jelent már meg az etikett és protokoll témakörében. Férjétől, Harold Lloyd Buell-től született lánya, az ismert amerikai énekes és modell, Bebe. A gyönyörű fiatal lány 1974-ben a Playboy magazin címlapjára került. Végül a zenében találta meg önmagát, több együttesben is énekelt. Bebe igen népszerű volt a férfiak körében, Mick Jagger és David Bowie is randevúzott vele. Végül Todd Rundgren mellett állapodott meg, de ekkor már terhes volt az Aerosmith frontemberétől, Steven Tyler-tól. Lánya, Liv 9 évesen tudta meg, ki az igazi apja. Fiatalon, 11 évesen kezdett modellkedni, de a színészet jobban érdekelte. 1998-ban az Armageddon című filmben kapott szerepet, ezt követően karrierje felfelé ívelt, számos filmben láthattuk, köztük A Gyűrűk Urában is.

Rachel Kempson, Vanessa Redgrave, Natasha Richardson és Joely Richardson

Natasha Richardson, Rachel Kempson, Vanessa Redgrave, Joely Richardson

Natasha Richardson, Rachel Kempson, Vanessa Redgrave, Joely Richardson és Joely lánya, Daisy

Rachel Kempson angol színésznő olyan filmekben szerepelt, mint a Távol Akfrikától, A malomkő és A harmadik titok. 1935-ben ment feleségül Michael Redgrave rendezőhöz. Lányával, Vanessa-val két filmben is együtt játszott (A könnyűlovasság, Déjá Vu). Vanessa a 60-as években vált nemzetközileg ismertté, a Júlia című filmben nyújtott alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjat is kapott. Emellett nyíltan kiáll az emberi jogokért.  Első férjétől, Tony Richardson-tól született két lánya, Natasha és Joely.  Natasha több, mint 30 filmben szerepelt, ám a szakma leginkább színpadi alakításait emlegeti. Liam Neeson színész felesége lett, 2009-ben egy tragikus síbalesetben vesztette életét. Joely első szerepét a The Hotel New Hampshire című filmben kapta, majd a 101 kiskutya bájos Anitáját alakította, 2015-ben pedig a Maggie-ben szerepelt.

*A Nők Lapja 2016/8. lapszáma 02.24-én jelenik meg, előfizetőink 02.23-án kapják kézhez.

Szöveg: B. Csák Amarilla

Fotó: dailymail.com, pinterest.com, theredlist.com