5 szívhez szóló történet + 4 videó hétköznapi hősökről

Önzetlenül segíteni pusztán azért, hogy másoknak örömet szerezz? Miért ne? Összeállításunkban olyan embereket mutatunk be, akiknek a jótékonykodás életük szerves része. A cikkben néhány videót is találtok, amikben hétköznapi hősök láthatók akció közben.

Gyermeki szeretet

Nemrég Kanadában 8 gyerek összeszedett néhány meleg kabátot és sálat, majd Halifax utcáin felöltöztették a lámpaoszlopokat. Céljuk az volt, hogy segítsenek a hajléktalanoknak, ezért minden ruhadarabra a következő szöveget akasztották: „Nem vesztem el, ha fázol, vegyél fel, hogy felmelegíthesselek”.

Itt találtok egy cikket róluk.

BBn4sdE.img

CT76HxIVEAEtuoD.jpg large

Négykeréken

Dr. Cole Galloway úgy véli, egy gyereknek a legnagyobb ajándék, ha szabadon mozoghat, ezért megalkotta Go Baby Go nevű elektromos kisautóját, melynek segítségével a fogyatékkal élő gyerekek is könnyedén közlekedhetnek, akkor is, ha a család nem engedheti meg magának a drága elektromos széket.

Bővebb információkat itt találsz Galloway munkásságáról.

 Szupernagyi

Másokon segíteni bármikor lehet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 98 éves Evelyn. Energikus, vidám és imádnivaló öreg hölgy, aki autót vezet, hogy rendszeresen elvigye szomszédját és barátját, Joyce-t bevásárolni.

 Az utca doktora

Dr. Jim Wither évek óta gyógyít hajléktalan embereket térítésmentesen, ráadásul nem a rendelőjébe hívja őket, hanem esténként autóba ül csapatával, hogy megvizsgálhassa és ellássa a rászorulókat.

Ha szívesen olvasnátok többet a doktorról, itt találtok egy angol nyelvű cikket.

 A legszebb mosoly

Bob feleségénél, Lindánál rákot diagnosztizáltak. A fotós Bob tenni akart valamit, hogy szerelme jobban érezze magát, éppen ezért rózsaszín tüllszoknyát húzott, és vicces képeket csinált magáról, hogy újra láthassa az asszony mosolyát. Bob is élvezte a képek elkészítését, így életre kelt a Tutu Project.

Ha kíváncsi vagy a projektre, kattints ide!

Ha úgy érzed, te is ismersz olyan hétköznapi hőst, aki több figyelmet érdemel, jelöld őt a Nők Lapja Hőse címre! Részletek a felhívásról ezen a linken és a Nők Lapjában!

Fotók: cbc.ca, facebook.com/TheTutuProject