Merészek, bátrak és imádják a hajmeresztő helyzeteket. Több méteres magasságokban egyensúlyoznak kézen, széken és kötélen. Nézd meg Conor Kenny, Nik Wallenda és Henri Rechatin szuper videóit!

Feje tetején a világ

A 24 éves angol srác, Conor Kenny érdekes helyeket választott ahhoz, hogy kézen álljon. Tornász, akrobata és kaszkadőr is, aki folyamatosan kihívások elé állítja magát, hogy fejlődjön. Azt mondja, azért választotta ezt az életet, mert pezsgő, változatos, tele van izgalmakkal és folyton arra kényszeríti, hogy leküzdje önmagát és a félelmeit. Legyen szikla, szobor vagy akár egy telefonfülke, ő mindenhova felmászik, és kézen áll. Sőt, szívesen nézi egész nap fordítva a világot. Íme egy kis ízelítő Conor mindennapjaiból:

További érdekességekért kattints ide!

Soha ne add fel!

Mondja Nik Wallenda, hogy arra inspirálja az embereket, kövessék az álmaikat! Ő is ezt tette. A híres artistacsaládból – akik egyébként 1780-ban, az Osztrák-Magyar Monarchiából vándoroltak ki Amerikába – származó Nik 2012-ben egy acélkötélen, 550 méteren átsétált a Niagara vízesés felett. 2013-ban következett a Grand Canyon, 457 méter magasságban. 2014-ben pedig két Guinness-rekordot is megdöntött Chicagóban: egy 15 fokban emelkedő kábelen, a Marina City egyik tornyáról átgyalogolt egy felhőkarcolóra, majd bekötött szemmel a két ikertorony között egyensúlyozott. Nézd meg a videót:

Ha olvasnál még Nikről, kattints ide.

Idősen is a magasban

Henri Rechatin igazán színes életet élt. A kötéljárók doyenjeként számon tartott férfi végiggyalogolt azon a drótkötélen, mely a 3842 méter magas Aiguille du Mudi hegycsúcsra szállítja a turistákat, kabinokban. 1975-ben a Niagara-vízesés felett is egyensúlyozott egy emelvényen, de többször adott elő mutatványokat egy szék két hátsó lábán, ami két üvegpoháron állt, például a 44 méter magas moszkvai Rosszija szélén. Hasonló produkcióval ünnepelte 65. születésnapját is az Alpok sziklás csúcsai között. Henri 2013-ban, 82 éves korában hunyt el. Nézzétek a különleges szülinapi ünneplést:

Tudj meg többet Henri-ről, kattints ide.

 

Ha kíváncsi vagy milyen az akrobaták élete és hogyan telik egy napjuk, olvasd el riportunkat a Nők Lapja 47. számában, képes ízelítőért a cikkből pedig kattints ide!

Szöveg: B. Csák Amarilla

Nyitókép: YouTube