Bár a friss Pszichében a női összefogás fontosságára hívjuk fel a figyelmet, ellenpélda gyanánt összegyűjtöttünk olyan filmeket is, melyek a szebbik nem széthúzásáról szólnak. Ezeket mutatjuk most meg nektek.

VÉGZETES VONZERŐ (Fatal Attraction, 1987)
Az 1987-es erotikus thriller a műfaj klasszikusának tekinthető a férj (Michael Douglas), a szép feleség (Anne Archer) és a mindenre képes szerető (Glenn Close) főszereplésével. Utóbbi, a harmincas éveinek végén járó, szeretetre éhes Alex figurája felejthetetlen karakter. Amikor szenvedélyesebb viszonyuk után a férfi szeretne visszatérni régi, jól megszokott életéhez, a csalódott szerető mindent megtesz, hogy a közelében maradhasson: rászáll a férfi re, és folyamatosan zaklatja. Mindehhez a legdurvább eszközöktől sem riad vissza…

A NŐ KÉTSZER (Sliding Doors, 1998)
A menő londoni menedzser, Helen (Gwyneth Paltrow) életében addig minden rendben volt, amíg a főnöke váratlanul ki nem rúgja. A cselekmény innentől két szálon fut tovább: mi van, ha Helen hazafelé eléri a metrót, és mi történik, ha nem? Az egyik esetben például rajtakapja párját annak régi barátnőjével, Helen pedig bánatában beleszeret egy nős férfi be. A másik esetben viszont már csak arra ér haza, hogy barátja épp takarítja az árulkodó nyomokat a szeretőjével való légyott után. Modern tanmese egy nő lelki vívódásáról és erejéről, a férfi döntésképtelenségével és erkölcsi válságával fűszerezve.

#noklapjahu

APRÓ TITKOK (Little Children, 2006)
Álmos amerikai kertváros, gyötrelmes döntések, vágyak, amelyeknek nagyon nehéz ellenállni. A romantikus dráma középpontjában Sarah (Kate Winslet) és Brad (Patrick Wilson) áll. Ami közös bennük, hogy mindketten egy sivár házasságban élnek, és ugyanarra a játszótérre járnak, ami tökéletes helyszín arra, hogy ott gyorsan szenvedélyes viszonyba keveredjenek. Ám azzal mindketten tisztában vannak, hogy a titkos kaland nem folytatódhat a végtelenségig, és ha kiderül az igazság, az mindkettejük számára végzetes következményekkel járhat.

NŐK (The Women, 2008)
Amikor kiderül, hogy a férje megcsalja egy bolti eladónővel, Mary (Meg Ryan) boldognak hitt élete váratlan fordulatot vesz. A hűtlenségről a barátnői is tudomást szereznek, és mindannyian más jó tanáccsal és ötlettel állnak elő, hogy mit is kellene tenni ebben a helyzetben. A fi lm érdekessége, hogy csak nők a főszereplők, mégis minden pillanatban ott lebeg a férfi lénye mint életük meghatározó szereplője. Az események odáig fajulnak, hogy az asszonyok kénytelenek megkérdőjelezni egymás iránti barátságukat és eddig kifogástalannak gondolt kapcsolataikat is.

Feleségek kontra szeretők témában ITT olvashattok egy kis cikkízelítőt.

Fotók: Archív