A Use Unused tervezőit érte a megtiszteltetés, hogy elkészítsék a 2016-os olimpia magyar formaruháit. Ennek kapcsán szedtük egy csokorba az ország meghatározó divattervezőit.

Godena-Juhász Attila, Tóth András – Use Unused

use-unused

Az eredetileg trióként induló Use Unused dizájnerei a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomáztak, vizsgamunkájukkal pedig elnyertek egy párizsi ösztöndíjat. Nem sokkal ezután az általuk tervezett ruhák már olyan magazinokban jelentek meg, mint a Vogue Italia, a Marie Claire, a Glamour, a Harpers Bazaar, most pedig ők készítették az olimpiai formaruhákat a magyar csapatnak (ezúttal már duóként), melyről a Nők Lapja Nyár különszámában bővebben is olvashattok.

Sándor Szandra – Nanushka

nanushka

Sándor Szandra, a Nanushka vezető dizájnere a London Collage of Fashion almamáterében sajátította el a szakma alapjait, azóta pedig az egyik legkeresettebb hazai tervezővé nőtte ki magát – a Nanushka az egyik első olyan hazai divatmárka, mely komoly tőkealapot kapott néhány éve. Ruhái megálmodása során a játékosság és a komfort ugyanolyan kulcsszavak, mint a nagyvárosi életérzés. Mindezt összehangolni nem kis feladat, de abból ítélve, hogy a márka egy ideje világszinten is sikeresen terjeszkedik, nagyon is megéri.

Dévényi Dalma és Kiss Tibor – Je Suis Belle

je-suis-belle

A két tervező munkakapcsolata 2005-re nyúlik vissza, ekkor alapították meg a Je Suis Belle nevet viselő márkát, ami mára az ország egyik elismert brandjévé nőtte ki magát. Koncepciójuk már a kezdetektől az volt, hogy darabjaikkal visszaadják a különböző vizuális művészeti ágak értékeit úgy, hogy a saját személyiségüket is belevigyék kreációikba. A ruhák tükrözik a jelenleg zajló társadalmi és kulturális változásokat, mindezt természetesen a mindennapi hordhatóság és a kényelem jegyében.

Garam Judit és Kovács Adél – NUBU

nubu

Garam Judit 15 éves nemzetközi tapasztalattal a háta mögött alapította meg a NUBU-t 2007-ben, 2011-től pedig Kovács Adél is a csapatot erősíti. Jelenleg ők ketten álmodják meg szezonról szezonra a márka kifinomult, letisztult, ám cseppet sem szokványos stílusú kollekcióit. A művészet fontos ihletforrás munkájuk során, darabjaik a folyamatosan megújuló trendekkel kölcsönhatásban készülnek. Többek között ennek is köszönhető, hogy világszerte kedvelt márka az övék – Tokióban, Hong Kongban, Pekingben, Sanghajban és Kuwaitban is nagy népszerűségnek örvendenek a ruháik.

Tomcsányi Dóri – Dori Tomcsanyi

doritomcsanyi

2010 óta a Dori Tomcsanyi a hazai divatvilág meghatározó szereplője, hiszen a tervező kifejezetten azokra a fiatal nőkre gondolva alkotta meg a márkát, akik fontosnak tartják az egyedi megjelenést, érdeklődnek a képzőművészetek iránt, de emellett fontos számukra a minőség és a kényelem is. Ruháiban ötvöződnek az eklektikus stílusjegyek és a minimalizmus, ezért olyan szerethetőek a ruhái.

Szöveg: D. A.

Fotó: Facebook/Use Unused, Facebook/Je Suis Belle, Facebook/NUBU, Facebook/Nanushka, Facebook/Dori Tomcsanyi