4 humoros film a kamaszok szexualitásáról, plusz egy ráadás

Mióta világ a világ, újra és újra előkerül a mozivásznon a kamaszok szexuális ébredésének témája, ami a szórakozáson és felvilágosításon túl eszünkbe juttatja saját kamasz éveinket is. Figyelem, cikkünk 100%-os nosztalgiafaktorral bír!

Forró rágógumi, avagy ilyen az eszkimó citrom (Lemon Popsicle, 1978)

Szereplők: Yftach Katzur, Jonathan Sagall, Zachi Noy

Benji, Bobby és Huey 17 éves kamasz fiúk, és ezzel el is mondtunk mindent a filmről. A srácokat nem érdekli semmi más a szexen kívül, napi 24 órában csakis ekörül forognak a gondolataik. A gond akkor kezdődik, amikor új lány érkezik az iskolába, Benji ugyanis beleszeret a lányba, de annak Bobby tetszik meg, akinek nem mellesleg barátnője van… Hogy mi sül ki ebből? Csupa bonyodalom és garantált nevetés.

Amerikai pite (American Pie, 1999)

Szereplők: Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Seann William Scott, Eugene Levy

Nem a klasszikus értelemben vett felvilágosító film, mégis a 80-as években születettek kultuszmozijáról van szó, ami sokunkat beavatott a szex rejtelmeibe. A négy barát (és az utánfutó Stiffler) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítsék a szüzességüket, de mindez nehezebbnek bizonyul, mint gondolták, különösen, ha olyanokra hallgatnak, mint Jim apja, aki egészen érdekes tanácsokkal szolgál a témát illetően. :)

Szüzet szüntess (The Girl Next Door, 2004)

Szereplők: Emile Hirsch, Elisha Cuthbert, Timothy Olyphant, James Remar

Matthew képességei kiválóak, ha matematikáról, történelemről vagy kémiáról van szó, de ha lányok kerülnek az egyenletbe, a fiút minden tudása cserbenhagyja. Különösen egy bizonyos lánytól áll el a szava, a titokzatos szomszédtól, akiről kiderül, felnőtt filmesként kereste a kenyerét. Vajon egy érettségizni készülő srácnak, akinek eddig egyetlen randevúja sem volt, van esélye egy ilyen nőnél? A címében nem túl szerencsés magyar fordításnak örvendő filmből kiderül, méghozzá tanulságos csavarral.

Superbad, avagy miért ciki a szex? (Superbad, 2007)

Szereplők: Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen, Christopher Mintz-Plasse, Emma Stone

Evan és Seth igazi lúzerek, a szó szoros értelmében. Ugyan gondolatban szebbnél szebb lányokkal töltik az idejüket, valójában nagyon távol állnak attól, hogy sikerüljön szert tenniük egy barátnőre, amiben nem kevés szerep jut furcsa viselkedésüknek. Csakhogy az iskola hamarosan véget ér, őket pedig hidegzuhanyként éri a felismerés, szüzen fejezik be az évet. Egy bulimeghívás az utolsó lehetőségük arra, hogy az ábrándokat végre valóra váltsák.

Juno (Juno, 2007)

Szereplők: Ellen Page, Jennifer Garner, Michael Cera, J.K. Simmons, Jason Bateman, Allison Janney

A tinédzserkori terhesség témája igazi hímestojás, sokan még beszélni sem mernek róla, nemhogy bemutatni egy másfél órás nagyjátékfilm keretében. Pont ezért annyira különleges a Juno, anélkül beszél a kérdésről, hogy az tolakodó vagy zavarba ejtő lenne, ettől annyira különleges. Juno egy nap arra ébred, hogy barátjával, Bleekerrel sokkal messzebb mentek el, mint szerettek volna. Az anyai örömök elé néző lány úgy dönt, világra hozza és örökbe adja a kicsit, amiben szülei és legjobb barátnője is támogatják. Juno egy kertvárosi párt választ, hogy felneveljék a babát, akik alig várják, hogy a karjukban tarthassák a csöppséget.

 

Szöveg: D. A.

Fotó: Pinterest