Bujaság és high-tech. Hogyan fér össze ez a kettő? Városi Gábornak ez szemlátomást nem okozott fejtörést. Építész kollégáival együtt tervezett budai házában maga rejtette el játékos, eleven ötleteit a beton-, üveg- és acélszerkezetek mögé. Az eredmény minden elképzelést felülmúl!

A képre kattintva galéria nyílik!

Galéria | 3 kép

Üvegbe zárt luxus a Sváb-hegy tetején

Üvegbe zárt luxus a Sváb-hegy tetején

Fotó megosztása:

A luxuslak ott épült, ahol a madár se jár, a Sváb-hegy tetején, buja zöldek, fák, bokrok árnyékában. Ám még a világ szeme elől elrejtve is felhívja magára a figyelmet. Különös, félgömb alakú acél rácsszerkezet veszi körül a házat, rajta lebegő teraszok, felettük narancssárga árnyékoló vitorlák, mintha éppen repülni készülne. Ebben a fantázia szülte otthonban él Városi Gábor festőművész a feleségével és két gyermekével, a kilencéves Villővel és az egy hónapos Mira Rózával.

ZEN KERT

A kapun belépve csobogó víz hangja fogad, Japánban látott zen kertek üzenetét hozza. Ázsiában ütött szíven legutóbb ez a semmihez nem hasonlítható nyugalom. Mintha üvegbúra ereszkedne rám. Kecses bambusznádak hajladoznak felém, a keleti hangulatot néhány óriási bonszai fokozza. Jobbra, a ház mellett hófehér, törött kőlapok vezetnek le a kertbe, a villa megálmodója szemlátomást ügyesen kihasználta a telek szintkülönbségeit. A gondosan nyírt gyep közepén félköríves, feszített víztükrű medence, mellette tágas szauna. Egyik oldala tiszta üveg, így a bent ülő télen rálát a párálló vízre, valamint a kertet körülölelő erdőre. A csend beleveszik a sötét, elegáns víztükörbe. A park ugyan már nem tartozik a telekhez, a zseniális tervezésnek köszönhetően mégis úgy tűnik, mintha szerves része volna. Ezáltal jócskán kitágul a tér. A tulajdonos eredetileg zajos partik helyszínének szánta az amerikai filmeket idéző wellnesrészleget, ám az élet más forgatókönyvet írt. A paradicsomi környezet ma az azóta még egy gyermekkel bővült család békés relaxációját szolgálja. Időnként begyújtják ugyan a kerti sütögetőt, és kezdetét veszi a barbecue, de a háziasszony szívesebben pihen a medence partján. Békéjéről a kert bejáratánál álló üvegszobor – szintén a férj alkotása –, Ole Nydahl dán láma arcának negatív lenyomata gondoskodik.

Még több lenyűgöző fotót és leírást találtok a luxuslakról a Nők Lapja Enteriőr 2016-os őszi lapszámában.

Szöveg: Koronczay Lilla

Fotó: Darabos György