Vajon hol álmodja meg cipőit és hol hajtja álomra fejét a dizájner, aki szebbnél szebb lábbeliket tervez a női lábakra? Réka megmutatta budai kis lakását és műhelyét, amelyet finom női kiegészítők jellemeznek.

A város egyik izgalmas kerületében vagyunk, pár percnyire a Millenáristól, nyugalmas, fák szegélyezte utcában. A polgári jellegű ház a múlt századforduló környékén épült, gangos ház, belső folyosóval, virágokkal a korláton. A magasföldszinten találom Réka otthonát, ahol már javában zajlik a fotózás, amikor megérkezem.

vagoreka2j

Miért éppen ezt a környéket választottad?

Ebben a házban nőttem fel, régen a nappali volt a gyerekszobám. Az édesanyám most is a szomszédban lakik, egy lakásból csináltunk kettőt. Az életformámhoz kiválóan illik ez a hely, mivel sokat dolgozom, utazom, és sokszor csak aludni járok haza.

Ez azt jelenti, hogy az évnek csak egy részét töltöd Budapesten?

Az utazások leginkább a hosszú hétvégéket érintik, amikor kiállításra megyek, vagy bemutatókra, de továbbra is Budapest a kiindulási pont. Szeretem a lakásomat, igaz, a nagyméretű konyha hiányzik, mert szeretek főzni, de tervben van, hogy a nappalimban lesz majd egy amerikai típusú… Mostanában a nagyobb, bonyolultabb ételeket akkor főzzük, ha családi ebéd van, olyankor anyunál gyűlünk össze. Neki egyébként a balkonon egész fűszerkertje van.

vagoreka3j

Segített valaki a színek kiválasztásában, a berendezésben?

Úgy neveztem el a tervezési folyamatot, hogy „közösségi lakásfelújítás”. Áthívtam a barátaimat, és egy ital mellett megbeszéltük, hogy mit hogyan kellene átalakítani a lakásomban. Arról lebeszéltek például, hogy a hálóm a nappaliban legyen. Beláttam, hogy a pihenésnek kell egy külön tér, ráadásul ez a szoba elég hűvös, mivel a belső udvarra néz, ezért még a legnagyobb hőségben is lehet aludni. Paller Eszter enteriőrtervező barátnőm pedig nagyon sokat segített, hogy új arcot, stílust kapjon a lakás.

vagoreka4j

Az interjú folytatása a Nők Lapja Enteriőr aktuális, őszi számában olvasható.

Szöveg: Eszes Andrea
Fotó: Kovács Szilvia
Stylist: Bálint Bianca
Smink: Hruska Dóra