A legjobb külföldi sütemények az új Nők Lapja Konyha Desszertben

A nyári vakáció még várat magára? Nem probléma, a Nők Lapja Konyha Desszert különszámával Amerikától kezdve az öreg kontinensen át egészen a távol-keleti tájakig egy kicsit mindegyik nemzet kultúrájába belekóstolhattok. Szó szerint.

A krémes, habos süteményes lapszámunk után most egy egészen új világba kalauzolunk el titeket: a nemzetközi desszertek univerzumába. Francia, olasz, amerikai, osztrák és német, skandináv, keleti és távol-keleti ízeken keresztül nyerhettek bepillantást az egyes nemzetek gasztronómiájába. A legtöbb receptnél igyekeztünk az eredeti változatokat bemutatni, de azoknál a finomságoknál, amik nálunk is fel-feltűnnek a cukrászdák kínálatában – például a panna cotta esetében–, némi újítást is csempésztünk a receptekbe. Mutatunk négy alternatívát a sajttorta, avagy a cheesecake elkészítésére, de a gofrik birodalmában is tiszteletünket tesszük, mert ennél finomabb reggelit elképzelni sem tudunk. :) Ha már szót ejtünk a gofriról, a palacsinta sem maradhat ki a magazinból: a világ legszuperebb lapos kedvenceit mutatjuk be édes és sós variációban.

Mivel a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, a fagyirajongóknak is kedveskedünk: remek hűsítő finomságainkkal könnyebben átvészelhetitek a kánikulát, és még fagylaltkészítő gépre sem lesz szükségetek az elkészítésükhöz. Ami a Vendégváró falatok rovatunkat illeti, ezúttal a világ aprósüteményeiből válogattunk: ezekkel a receptekkel nagy sikert arathattok a baráti és családi összejöveteleken, akárcsak a látványos külföldi finomságokkal, amelyekből szintén találtok egy átfogó összeállítást. Végül, de nem utolsó sorban a nemzetek finomságait „mentes módra” is megkóstolhatjátok – ezt sem érdemes kihagyni, ha ételintoleranciával küzdötök vagy ha csak szimplán jobban odafigyelnétek az étrendetekre.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Konyha Desszertben is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.