Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortához:
A tésztához:
1,5 dl tej, 15 dkg vaj/margarin
2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor, 22 dkg cukor
1 dl natúr joghurt, 2 tojás, csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna, 20 dkg liszt
A töltelékhez:
50 + 15 dkg málna
30 dkg cukor, porcukor a tálaláshoz
1. A tésztához a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot vízgőz fölött összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, végül a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformában töltjük.
2. 160 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. Kihűtjük, félbevágjuk.
3. 50 dkg málnát és a cukrot egy forralóedénybe tesszük, sűrű dzsemet főzünk belőle. Még melegen összetöltjük vele a két lapot. Tálalás előtt a maradék 15 dkg málnával és porcukorral
díszítjük.
Elkészítés: 25 perc
Sütés: 30-35 perc
Kalória: 4653 KCAL/egész torta
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: www.edesalmok.hu