Izgalmas fogások az ősz alapanyagaiból a Nők Lapja Konyha októberi számában

Színpompás zöldséges fogások, melengető fűszeres levesek, különleges édesburgonyás menük, bundáskenyér-variációk a klasszikustól az ínyencig, krémes szeletek és bombasztikus sütemények, de rémisztő halloweeni étkek, valamint a nap végi lazításhoz szükséges harapnivalók receptjei is helyet kaptak októberi számunkban. Főzzetek velünk az ősz legszínesebb hónapjában is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Hússal vagy hús nélkül?

Semmiképpen nem szeretnék általánosítani, de megfigyeltétek már, hogy a nők többsége sokkal jobban elvan hús nélkül, mint a férfiak? Legalábbis az én környezetemben biztosan így van, a teremtés koronái számára sokszor csak az minősül főételnek, amiben hús is van. Ha női gasztrobloggereinktől kérek receptjavaslatokat, szinte biztos, hogy a fele húsmentes, és úgy kell őket rábeszélni, tegyenek már bele egy kis csirkét/bacont/sonkát. A férfi szakácsok pedig általában húsos darabokat ajánlanak, és nem sajnálják bele a nehezebb alapanyagokat sem. Innen támadt az az ötletem, hogy megkérek egy férfit, illetve egy hölgyet, mutassák meg, milyen húsos, illetve vega finomságokat készítenének a szezon hozzávalóiból. Kriszta és Robi lelkesen főzött céklából, sütőtökből, paszternákból, és azt kell mondanom, a végeredmény mindkettőjüknél meggyőző lett. Ezért aztán azt javaslom, tartsanak húsos és húsmentes napokat, és felváltva próbálják ki a tizenkét recept mindegyikét!

Természetesen nem csak az emlegetett ételek születtek a szezon alapanyagaiból, hiszen alkottunk sokfűszeres leveseket, hideg estéken melengető ételeket, valamint édesburgonyás recepteket is. A húspártiak valószínűleg nagyon boldog lesznek a bundás csirkecsíkoktól, illetve a csirkecombból készült fogásoktól, míg az édesszájúaknak a habos, krémes szeletek jelenthetik majd a nap örömét. A gyerekeknek rémes falatokkal kedveskedünk Halloweenre, így már azon sem kell gondolkodni, milyen menü lesz a horrorbulin. Ínyenc falatokban gazdag októbert kívánok mindenkinek, remélem, sikerül bebizonyítanunk, hogy az ősz is lehet várva várt évszak!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő 

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!