Grillezésre fel! 70 üde, nyári recept a júniusi Nők Lapja Konyhában

Nyáron senki sem szeret sok időt a konyhában tölteni, ezért a legújabb Nők Lapja Konyha magazinban egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogásokat gyűjtöttünk össze: „csak beszórom a tepsibe, és elkészül magától” típusú húsokat, gyümölcsös salátákat és 30 perc alatt összedobható tésztákat. Grillezős anyagunkban a család minden tagja megtalálja a kedvenc pácolt ételeit, de a gyerekekre is gondoltunk: házi fagylalttal készült jégkrémszendvicseket is alkottunk.

„Lapozzatok bele” a magazinba!

Gyerünk a szabadba!

Ha a heti menü megtervezéséről, a gyerek tortájáról vagy éppen a vendégeknek tervezett fogások kitalálásáról van szó, családunk férfi tagjai általában csak vonogatják a vállukat, és azt válaszolják, „nekem mindegy, jó lesz úgy, ahogy te gondolod”. Úgy sejtem, ez hasonlóan zajlik más családokban is, az egyetlen kivétel talán az, amikor a szabadtéri hússütés kerül szóba. Mert olyankor a férfi felélénkül, tervezget, húsfajtákról diskurál, próbálgatja az optimális fűszerezést, hőfokot, és olyan lelkesen szedi a tányérra az elkészült húsokat, mintha éppen megsütötte volna a nemrég elfogott mamutot. Persze az előkészítésben, illetve a köretek, saláták összeállításában ugyanúgy helyt kell állnia a hölgyeknek, de maga a grillezés valamiért férfi munka, és így van ez jól. Éppen ezért remélem, hogy az urak is örülni fognak a grillezős anyagunknak: izgalmasan pácolt csirkemelleket, tarjákat és vega fogásokat is kínálunk. Nyáron mi sem szeretünk sokat a konyhában állni, ezért gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket gyűjtöttünk csokorba: „csak beszórom a tepsibe, és elkészül magától” típusú húsokat, gyümölcsös salátákat és 30 perc alatt összedobható tésztákat. A szezonális zöldségekből raguleveseket és töltött tököket főztünk, míg a piros gyümölcsökből isteni süteményeket kreáltunk. Nem maradhatnak ki a hűsítő desszertek sem, ezért házi fagylalttal készült jégkrémszendvicseket is alkottunk.

Aki nem éri be ennyivel, és szeretne még több jeges édességet, annak jó szívvel ajánlom Desszert magazinunk legújabb, június közepén megjelenő számát, amiben a gyerekek kedvenceire fókuszálunk. A fagylaltokon kívül muffinokat, gyümölcsös süteményeket, csokoládés édességeket, sós falatokat és egyéb, kicsiket (és nagyokat) lenyűgöző finomságokat mutatunk.

Van egy jó hírem azoknak is, akik szeretik konzerválni a nyarat: júliusi lapszámunkban a befőzésre koncentrálunk, és több tucat lekvár, kompót, szörp és savanyúság receptjét áruljuk el, illetve mutatunk velük készült ételeket is.

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek, vagy az alábbi képre különleges karácsonyi akciónkért!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!