Lélekvidító falatok őszre a Nők Lapja Konyha októberi számában

Beköszöntött az ősz, méghozzá nem akármilyen sebességgel: az indián nyárnak és vele együtt a könnyed napoknak egyik napról a másikra vége lett. Azonban kár lenne búsulni, az október ugyanis olyan finom szezonális alapanyagokkal érkezett, melyek segítenek száműzni a búskomorságot. Ha nem hiszitek, tartsatok velünk!

Fresh figs of different varieties, on metal plates.Copy space.selective focus

Ha ősz, akkor sütőtök. A sárga zöldség nemcsak Hamupipőkének tett jó szolgálatot, de a konyhában is nagyon sokszínűen fel lehet használni. Vrábel Kriszta tíz olyan receptet is mutat – a levestől egészen a desszertig –, mely sütőtökkel készül. És akkor a gesztenyéről még nem is beszéltünk! Az évszak másik nagy kedvencét sütemény recepteken keresztül tesszük még csábítóbbá. Apropó sütemények, az édesszájúaknak pudingos sütemények armadáját hoztuk el, de gondoltunk azokra is, akik szeretnek kísérletezni, és szívesen készítenek az édes palacsintatészta helyett sós változatot, különféle töltelékekkel.

hangoló-kép2

Ha húsról van szó, akkor Tobai Róbert csirkecombos és sörrel készült fogásait kár lenne kihagyni, de szívből ajánljuk a húsrolád variációkat is, ha a rántott hús helyett valami újdonságra vágytok a hétvégén. Visszakanyarodva az őszhöz, a hűvös estéken jól esik egy tányér, gőzölgő leves, ezért több gombaleves-recepttel is készültünk a számotokra, sőt, hogy megkönnyítsük a mindennapokat, egy heti menüt is összeállítottunk Francsics Annamária receptjeiből!

hangoló-kép1

Természetesen 160 grammos rovatunk sem maradhatott ki a lapból, ismét remek fogásokkal készültünk a diétázók számára. Mi több, olyan zabkása variációkat is hoztunk, amikkel a reggeleket az egészséges táplálkozás jegyében indíthatjátok. Mindemellett kis kiegészítésként az ecetek felhasználásáról is szót ejtünk, sőt, 56 tippet is hozunk számotokra egyenesen nagyanyáinktól, hogy tökéletes háziasszony válhasson belőletek.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Konyhában is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.