Francia lecsós csirkemell a Nők Lapja Konyha címlapjáról

Egy villámgyors recept, amit hét közben is el lehet készíteni, de hétvégén is megállja a helyét. Következzen a szeptemberi számunk „címlapsztárja”, a francia lecsós csirkemell!

zoldseglecso

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

30 dkg lecsópaprika | 80 dkg paradicsom | 20 dkg cukkini | 20 dkg padlizsán | 60 dkg csirkemellfilé | só | 1 nagy fej vöröshagyma | 4 evőkanál olívaolaj | 1 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál őrölt pirospaprika

1. A paprikát karikázzuk fel, a paradicsomot, cukkinit, padlizsánt kockázzuk fel. A csirkemellet mossuk meg, kockázzuk fel, sózzuk be.

2. A felkockázott vöröshagymát dinszteljük puhára az olajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt pirospaprikát. Keverjük át a forró olajon, majd adjuk hozzá a csirkemellkockákat.

3. Kevergetve pirítsuk 5 percet, majd adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot, a cukkinit és a padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk. Takarékon főzzük össze a lecsót 20 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 348 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. szeptemberi számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője