Karácsonyi albumpremier a Bagossy Brothers Companytól: Ünnep

Karácsonyi lemezzel jelentkezik hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Bagossy Brothers Company. A székelyföldi csapat nem a könnyebb utat választotta: klasszikusok átdolgozása helyett részben a zenekari tagok gyermekkorát végigkísérő, szülőföldjükre jellemző népi- és egyházi énekekhez nyúltak és formálták őket saját képükre, melléjük pedig saját szerzemények kerültek.

A Bagossy Brothers Company tagjaihoz mindig is közel áll a karácsonyi időszak. Tavaly Égnek a fények címmel jelentettek meg karácsonyi dalt, ami pillanatok alatt a legnagyobb videómegosztó trending listáján az első helyig jutott. Ez a dal is helyet kapott az Ünnep című albumon.

Már évek óta érlelődött bennünk egy karácsonyi lemez elkészítésének a gondolata. Először az Esti ének című dalunk született meg nyolc ével ezelőtt, aztán tavaly Ligeti Gyuri producerünk ötletétől vezérelve megírtam az Égnek a fényeket – meséli Bagossy Norbert, a zenekar frontembere. 

– Idén felelevenítettünk néhány olyan ünnepi dalt, amit gyermekkorunkban énekeltünk a családdal és barátokkal, ehhez pedig az augusztusi kánikulában kerestük a téli ihletet, amelyre a legjobb alkalomnak a zenekar közös balatoni kéthetes összetartása bizonyult. Így eshetett meg, hogy a 35 fokban a strandra igyekvő emberek azt hallhatták, hogy a parttól pár utcányira valakik napokon át folyamatosan karácsonyi dalokat hallgatnak. Többek között itt mutattam meg a címadó, Ünnep című dalt először a fiúknak. Azt gondolom, egy igazán kerek lemezt sikerült összehozni, amiben megpróbáljuk átadni egy picit azt, ahogyan mi éljük meg a karácsonyt.”

Bagossy Brothers Company

Az album fizikai megjelenésének időpontja december 1.

Még idén érkezik a dokumentumfilm is

Az idén 10 éves fennállását ünneplő Bagossy az ünnepi album mellett egy dokumentumfilmmel is kedveskedik a rajongóknak, amit a december 8-i hétvégén országszerte és a határon túli magyarlakta településeken is vetíteni fognak a mozik. A Könyves Diána vezetésével készült Bagossy Brothers Company – 10 éve úton című egész estés alkotás az erdélyi kezdetektől egészen a budapesti jubileumi nagykoncertjéig követi nyomon a pop, rock és folk stílust egyedi módon ötvöző banda útját. Sok-sok zenével, látványos

koncertfelvételekkel, valamint a zenekar tagjait és hátterét is részletesen bemutató interjúkkal nyújt páratlanul gazdag moziélményt nemcsak a zenekar széles rajongótáborának,

hanem azoknak is, akik még csak most ismerkednek a gyergyói ötösfogat zenei világával. A film igazi csemege minden zenerajongónak, hiszen sosem látott felvételeket mutat és izgalmas kulisszatitkokba avatja be a nézőket.

És akkor íme az Ünnep című album:

A lemez itt érhető el.

Az album címadó dalához pedig készült egy videoklip is, amellyel tökéletesen lehet az ünnepre hangolódni:

Kiemelt kép: BBC