A Nők Lapja 10+1 kérdés rovatának kérdéseire rendhagyó válaszokat adott az ismert humorista a héten. Ezekből következik most 5.

Dolák-Saly Róbert

Mi az az emberi hiba, amit a legkönnyebben tolerál?

Tekintve, hogy legendás vagyok a toleranciámról, akár több nagy hibát is képes vagyok elnézni  másoknak. Például, ha értelmes, jó szándékú és megbízható valaki. Igaz, ezek manapság  főbenjáró bűnök, de ha valaki így született, hát, belátom, hogy nem tehet róla. Igyekszem elfogadni őt ezekkel együtt, sőt a toleranciám olyan határtalan, hogy az ilyen ember még  barátommá is válhat egy idő után.

Mi az a tulajdonság, amit leginkább kedvel a nőkben?

Az erejüket. Mindig csodálattal néztem, amikor felkapták előlem a nagy bevásárlószatyrokat, és  hazacipelték helyettem. Na jó, akkor kicsit komolyabban: a türelmüket, hogy ennyi marha férfit  el tudnak viselni. És még komolyabban: azt hiszem, a nők talán sokkal jobban képesek figyelni ránk, férfiakra, mint amennyire mi őrájuk.

Hová költözne el legszívesebben és miért?
A másik szobába, mert itt a macska nem hagy békén.

Ha más hivatást kellene választania, mi lenne az?

Nagyon szeretem, amit csinálok, de ha mindenképpen változtatnom kellene, akkor is csak olyan  dolgokat választanék, amik közel állnak hozzám. A munkámon kívül talán a hajókat és az  olajat kedvelem legjobban. Azt hiszem, hajó- vagy olajmágnás lennék legszívesebben.

Melyik a kedvenc könyve és miért?

Van egy régi, vékony, szürke könyvem, ami megváltoztatta az életemet. Hiányzik a fedőlapja, a  címét sem tudom, de segítségével régóta sokkal kiegyensúlyozottabban élek. Hatására a lelkem  kisimult, sokkal kevesebbet bosszankodom, nyugodtan eszem, rendesen tudok dolgozni,  szebbek a hétköznapjaim. Hasznos könyv: ott van az asztalom lába alatt..

A többi kérdésért és válaszért lapozzátok fel a 38. heti Nők Lapja 82. oldalát!

Szöveg: Pór Attila

Fotó: Szász Marcell