Halmozódó feszültségek pillanatnyi szünettel – Heti csillagenergiák (2022. 09. 26. – 2022. 10. 02.)

A 39. héten lehetőségünk nyílik az elmúlt dolgok összegzésére, tanulságaink levonására és az új minőségek tudatos beépítésére. Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A hétvégi Mérleg újhold után intenzív energiák kezdenek dolgozni a Térben. Az elmúlt hét nagy felismeréseket és ezek mentén újrakezdéseket vagy épp lezárásokat hozott. Az új holdciklussal a kezdet minőségei vegyülnek a Merkúr által képviselt átértékelés témáival: lehetőségünk nyílik az elmúlt dolgok összegzésére, tanulságaink levonására és az új minőségek tudatos beépítésére. Érdemes azonban az elvárásaink mércéjét alacsonyabban tartani, hiszen a Merkúr hátráló mozgása megnehezítheti az elköteleződést és a kitartást az aktuális szándékaink mellett.

A Hold még a Mérleg jegyében indítja a hetet, a Nap és a Vénusz társaságában, továbbra is a személyes kapcsolódásainkra helyezve a hangsúlyt.

A hét közepén és végén már a Skorpió és a Nyilas zodiákusból meríti erejét: arra hív, hogy befelé tekintsünk, a dolgok mélyére nézzünk, majd egy magasabb nézőpontból szemléljük életünk.

Nehezebb bolygó- kapcsolódásokat jár be ezekben a jegyekben: az esetleges súrlódások csökkentése érdekében forduljunk nagyobb megértéssel önmagunk és mások felé is!

A legtöbb bolygóhatás a Vénuszt és a Merkúrt éri, így a visszatekintés és egyensúly teremtés energiái egyszerre hatnak. Egy ilyen idő-minőségben nem kerülhetjük el az érzelmeinkkel való foglalkozást, de a jó hír ebben, hogy munkánk gyümölcse az érzelmi egyensúlyunk megteremtése lesz.

A hét második felében különösen érdemes figyelni arra, hogy ne elemezzük túl a helyzeteket mert könnyen saját gondolataink csapdájába eshetünk: olyan történeteket alkothatunk fejben, amelyek a valóságtól igen messze álnak.

Forrás: Getty Images

Nézzük, a héten miről mesélnek az energiák:

Hétfőn három fontos bolygóhatásban is részünk lehet, a Hold pedig egy negyedik energiával koronázza meg a napot. A Vénusz-Plútó trigonja érzelmeink mélységébe vezet minket, felszínre hozva mindazt, amivel még dolgunk van. Később a Merkúr egy együttállással kézen fogja a Vénuszt: a mély Megértés minőségével segít minket tovább ezen az úton. Az este hangulatát két szembenállás határozza meg: A Nap és a Jupiter, valamint a Hold és a Kheirón energiái fonódnak össze. Kheirón, a mitológia gyógyító kentaurja. A lelki sebekkel való szembesülés általi gyógyulás minőségét hordozza magában. Most az önértékelésünk és önbecsülésünk témáit mozgatja meg a Nap-Jupiter szembebállással együttműködve.

Kedden pontosul be a Merkúr és a Plótó trigonja, továbbvíve a hétfői napunk témáit. A Hold továbbra is a Mérleg jegyében járva egy támogató erőkkel telített háromszöget alkot az égen a Marssal és a Szaturnusszal. Ennek a megélése figyelmünk tudatos összpontosítását kéri tőlünk, cserébe lelki erőnk megújítását ígéri. Fókuszáljunk arra, hogyan nyílhatnánk meg jobban a segítő energiák előtt és ez a nap olyan lesz, mint egy nagy, teljes tüdőnket feltöltő lélegzetvétel a friss őszi levegőből!

Szerdán a Mars és a Szaturnusz trigonja elszánt cselekvésre ösztönöz minket. A Skorpióban járó Holddal nagyszerű alkalom ez arra, hogy elővegyük a régóta halogatott feladatokat vagy olyan dolgokkal foglalkozzunk, amelyek nagy koncentrációt igénylenek.

Csütörtökön a Hold még a Skorpióban időzik és belép a Szaturnusz – Uránusz kvadrátjába. Az átlagosnál feszültebbnek érezhetjük magunk, de a kellemetlenségek levezetésére kiváló lehet egy őszi séta. A Skorpió az, aki az elmúlóban is észreveszi a szépet, de most nekünk sem lesz nehéz dolgunk: az őszi színkavalkád ezer árnyalata mindig csodás látványt nyújt. 

Pénteken a Retrográd Merkúr elérkezik a Neptunusz erőterébe. A Nyilas Holddal együtt nézőpont váltásra hívnak a derűlátás energiái által. Arra ösztönöznek, hogy tekintsük át korábbi terveink, gondolataink: melyeket vetettük el? Melyik lenne közülük egy kis optimizmussal és lelkesedéssel megvalósítható? Ha pedig van köztük olyan, amelyik valamilyen akadályba ütközött, azt is érdemes elővenni: kreatív ötleteink támadhatnak és eddig nem látott megoldásokat találhatunk a problémákra.

A hétvége energiáit három markáns bolygóhatás határozza meg:

Nyilas jegy végén járó Hold egy feszült energiákkal teli négyszöget, kereszt kvadrátot rajzol az égre: összekapcsolódik a hátrálását befejező Szűz Merkúrral, a Halak Neptunusszal és az Ikrek Marssal. A kereszt kvadrátok olyanok, mintha egy kereszteződésbe érkezve mindenki elsőként szeretne behajtani. Ilyenkor az érdekek hamar összeütközhetnek és nehezebb lehet egymás megértése is. Ezek a jegyek a változó minőségek képviselői, így a próbatételt a stabilitás-alkalmazkodás kérdéseiben várhatjuk.

A négy égitest ilyen kapcsolata hajlamossá tehet minket arra, hogy ott is ellenséget lássunk, ahol valójában nincs vagy olyan dolgokat mondjunk az érzelmek hevében, amelyeket már abban a pillanatban megbánunk, hogy elhagyták a szánkat. Ezekben a helyzetekben segíteni tud, ha a problémák helyett érzéseinket emeljük a beszélgetés fókuszába. Ahelyett pedig, hogy egy fél mondatból hirtelen következtetéseket vonnánk le, érdemesebb inkább visszakérdezni és tisztázni ki, mit értett a szavai alatt.

Szombaton a Vénusz és Jupiter szembenállása a kapcsolódásainkban jelen lévő túlzásokra hívja fel figyelmünket. Megmutatja, hol adunk önmagunkból túl sokat vagy épp túl keveset.  Azt üzeni: ideje Egyensúlyt teremteni! Lépj hátra ott, ahol lépned kell; állj bele a helyzetbe ott, ahol eddig nem tetted!

Vasárnap a Merkúr hátrálása véget ér, de érdemes még egy kis türelemmel lennünk. Beletelhet néhány napba, hogy valóban elkezdjük érezni: végre enyhül a nyomás. 

Hiszem, hogy az asztrológia egy csodás eszköz, melynek segítségével megérthetjük a körülöttünk és bennünk zajló folyamatokat. Ezáltal lehetőségünk nyílik, hogy nagyobb harmóniába kerüljünk önmagunkkal és a világgal.
(Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu