A főszerkesztő levele.

Itt az idő, mindenki kigondolta a legújabb Most Mindenképp Betartom Fogadalmát, kezdődhet a verseny, meddig bírjuk.
Újévi fogadalmakat a feljegyzések szerint már a babiloniak is tettek, ők még az isteneiknek ajánlották ezeket, azóta viszont jócskán megváltozott a tartalmuk. 
Nálunk nincs róla kutatás – egymásnak sem nagyon mondjuk el, kivéve, amikor harmadszor tukmálják az ünnepről maradt sütit, hogy köszönöm, de az ígéretem most nem engedi –, viszont a tengerentúlon készítettek a fogadalmakról egy felmérést. Nem meglepő módon a lista első három helyén az egészség állt: „többet mozgok”, „kevesebbet eszem”, „lefogyok”. Közvetlenük ezek után jön a család: „több időt töltök a családdal”, „spórolni fogok”, és igen, bejött egy újdonság: „kevesebb időt töltök a neten”.
A fogadalmak nyolcvan százaléka elillan két hónap alatt, de sebaj, bármikor újra meg lehet tenni őket, új lendülettel, nagyobb kitartással.
A Nők Lapja szerkesztősége egyet ígérhet: ebben az évben lesz a lapunk hetvenöt éves, és nagyon sok újdonsággal, érdekes interjúval, nosztalgikus írással, tanulságos történettel jelentkezünk hétről hétre. 
Kezdjük is egy őszinte címlapinterjúval (12. oldal), aztán egy elgondolkodtató beszélgetéssel a rég nem látott Müller Péterrel (20. oldal). Megkérdeztünk magyar közszereplőket is, milyen fogadalmakat nem szegnek meg sosem (34. oldal), és szívmelengető történetekről is írunk, szerelmesekről, akik csak később kötötték össze az életüket (52. oldal).
Ez mindenképp jó évkezdés lesz.