Jövőre, boldogan – Akovács Éva beköszöntője a Nők Lapjából

A főszerkesztő levele.

Elhatározás kérdése, hogy boldogok leszünk?

Ebben az évben érzelmi hullámvasúton ültünk, ha jött is jó hír, hamarosan ütötte valami katasztrófa; amikor örülni kezdtünk, akkor nemsokára hallottunk valamit, ami miatt vége is szakadt a repkedős hangulatnak. Nem merek örülni – mondja a barátnőm –, mert attól tartok, utána lecsap a sors, és hoz valamit, ami rossz. Mintha meg sem érdemelnénk, hogy kiadósat vigadjunk, mert a balsors lesben áll.

Azt, hogy sokasodtak a katasztrófák, mindenki másképp magyarázza, van, aki szerint a világ nem jó felé halad, akad, aki szerint a csillagok így állnak, a párom szerint egyszerűen túl érzékenyen reagálunk mindenre.

A hírekre félve kattintok, sokszor a címet látva már görgetek is tovább, hisz kinek kell egy feldolgozhatatlan történet rögtön ébredés után? Valahol azt olvastam, hogy a boldogság döntés kérdése: mi döntjük el, mennyire engedjük be a negatív történeteket, a negatív ismerősöket az életünkbe. Egyszerű trükkökkel védekezhetünk, ne keressük már kávé előtt, milyen katasztrófák történtek a világban (minden napra jutott egy), nem kell megengedni, hogy a sopánkodni imádó kolléga a panaszáradatával minden egyes nap elállja az utunkat, és igenis megjutalmazhatjuk magunkat egy-egy örömteli órával.

Dönthetünk úgy, hogy jövőre a boldogságot választjuk (erről szóló cikkünket a 46. oldalon olvashatják). Nem úgy, hogy homokba dugjuk a fejünket, csupán a jobb történésekre koncentrálunk. Kezdjük rögtön január elsején.

Boldog, sikeres új évet kíván a szerkesztőség!