A főszerkesztő levele.

Egy magazint elkészíteni számomra a legizgalmasabb dolog a világon. Minden egyes cikk egy új világba enged bepillantást. Egy ihletett pillanatban feltett kérdés az interjúnál olyan beszélgetést indíthat meg, amilyen barátok közt is ritkán történik. Egy-egy riport olyan helyekre repít minket, ahova talán soha nem jutnánk el, nem beszélve az utazásanyagokról, melyeket legszívesebben kijegyzetelnék, hátha egyszer eljutok azokra a helyekre.

Ennek a lapszámnak az elkészítésekor is ez járt a fejemben, amikor a kéziratokat olvastam. A világ szigorúan betiltott dolgairól szóló írás például roppant érdekes volt, ha szeretnék tudni, hogyan vakíthat meg egy festmény, mindenképp olvassák el (36. oldal). Az otthon ápolás is olyan cikk lett, mely összegyűjti azokat az ismereteket, melyeket hosszasan kutathatnánk szakértőket kérdezgetve (46. oldal). 

Almási Kitti írása éppen jókor jött: hogyan ne vesszünk össze egy fáradtabb napon valakivel, akivel egyébként jó együtt lenni (50. oldal).

A publicisztikák előtt veszek egy mély lélegzetet, és próbálok nyugodt pillanatban belekezdeni, hisz milyen jó is Grecsót olvasni munkaidőben…

Szóval olvassunk, lapozgassunk, és örüljünk, hogy vannak még friss, nyomdaillatú magazinok.