A főszerkesztő levele.

Mit dúdolgat éppen most? Ugye van egy dallam a fülében? 

Nyáron elég elhaladni egy terasz, egy strand mellett, mindenhonnan árad a zene. Fesztiválok, szabadtéri koncertek, kitárt ablakokból a kedvenc rádiócsatornák, telefonunkon tárolt zenéink a fülhallgatóban – nehéz dallamok nélküli helyet találni. De talán nem is kell. 

Jókedvünk lesz még a keserűbb napokon is, beragad egy-egy fülbemászóbb ritmus, dúdoljuk vagy harsogva énekeljük a refréneket. Szinte mindenkinek van egy titkos „indulója”, ami felpörgeti, beindítja, amibe elég belehallgatnia, és máris könnyebben megy az élet.

De hogy honnan is jönnek a slágerek, és mi teszi őket sikeressé? Állítólag egy könnyen megjegyezhető refrén kell (Uh, ki ez a lány?… Fáradtnak tűnsz, mintha nem a régi volnál… Szeretlek is, meg nem is…), egy tapadós dallam, és már szárnyalhat is az örökkévalóság felé.

Hogy hogyan is készültek ezek a dalok, arról keveset tudunk, most viszont ebben a nyár közepi, nyaralós hangulatú lapszámunkban néhány nagy sláger szerzőjét megkérdeztük. 

Szóval, ha érdekli, kiről szól a Gyöngyhajú lány, vagy mire utasította a sanzonbizottság Bródy Jánost, lapozzon az 56. oldalra. És ne csodálkozzon, ha utána estig azt dúdolja, hogy „Néha furcsa hangulatban…”.