Szerelem 2.0 – Akovács Éva beköszöntője a Nők Lapjából

Örök romantikusként, ha valaki szakításról mesél, az első kérdésem, hogy szerinted azért még kibékülhettek? Ezen a ponton sokszor elhűlve néznek rám, hogy hát nem hallottam, hogy vége, és soha többé? De, persze, csak… olyan nehéz elképzelni, hogy ennyi szerelemben eltöltött év után vége. Tényleg vége?

Az újrakezdés a régi szerelemmel megosztó téma. Ahány embert megkérdeztem, annyian mondtak különböző véleményt: „soha az életben”, „hát, azért megpróbálnám”, „ez lenne minden álmom”.

A legtöbben a fiatalkori exükkel tudják elképzelni az újrakezdést. Nem véletlen, hiszen a középiskolás korban megélt szerelemnél nincs is édesebb, olyan nyomokat hagy néhány emberben, hogy azokat sem az idő, sem akármennyi házasság, gyerek ki nem törölheti. Hiszen gondtalanok voltunk, az időnk és lehetőségeink végtelennek tűntek, az érzelmeinket nem tudtuk és nem is akartuk kordában tartani, tövig nyomtuk a gázt a szerelemben, kimondtuk, megéltük, nagyon éreztük. Aztán valahogy elmúlt, szanaszét sodort minket az élet, de azért néha eszünkbe jut, hogy mi lett volna, ha… Mindenkinek van egy Hufnágel Pistije. Nem csoda, hogy amikor tíz-húsz év múlva összefut az ember a régi szerelmével, megdobban a szíve. A szakértő szerint akkor lehet ennek a szívdobbanásnak folytatása, ha elég idő eltelt, és egy már más életszakaszban járó, „új” embert ismerünk meg.

Lehet még folytatás? Tényleg vége? Vagy soha nem is volt? Magam sem tudom a válaszokat, de érdemes elolvasni a témában írt összeállításunkat a 14. oldalon.