Új sorozatunkban arra kérünk neves művészeket, tudósokat, szakembereket, meséljenek róla, milyen hatásokra váltak azokká, akik mára lettek. Ebben a lapszámban Stahl Judit oszt meg velünk öt sorsfordító élményt, amelyek formálták őt.

Csoda történt

Életemet meghatározó, felforgató, felülíró, átformáló, minden egyebet háttérbe szorító esemény Hanna lányom megszületése volt tizen­nyolc évvel ezelőtt. Én addig azt gondoltam, hogy nekem nem lehet gyermekem, meg is barátkoztam a sorscsapással, amikor egyszer csak csoda történt, és élet fogant meg bennem. Ezt a csodát átélem minden vele töltött pillanatban, folyamatosan büszke vagyok a lányomra. Eszére, humorára, ki nem apadó, állandó optimizmusára.

Édesapám példája

Apukám halála. Másfél évtizede történt, és azóta is változatlanul fájó a hiánya. Csodálni valóan erős és karakteres ember volt. Matematikatanár, tévedhetetlen erkölcsi érzékkel. Már beteg volt, és legjobban az zavarta, hogy egy munkát nem tudott befejezni. Mondtam neki, hogy ne bosszankodjon egy ilyen kevéssé jelentős apróság miatt azok után, amennyi eredményt elért a pályája alatt. Azt felelte, hogy az embert halála után majd csak a munkássága és a tisztessége fogja minősíteni. Ő mindkettőben példamutató volt.

A világ másik felén

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .