Az első hónap – Akovács Éva beköszöntője a Nők Lapjából

Belekezdtünk az új évbe, pár nap múlva lebontjuk a fát, dobozba kerülnek a díszek. Januárban sokunknál bekapcsol a túlélési üzemmód, kevesebb az örömforrás, mint az előző hónapban. Ha szépséges fehér a táj, akkor feltöltenek az erdei séták, a szánkózás, egy kajla hóember az udvarban. Nálunk ilyenkor a kedvencek sokat segítenek a jókedvfaktoron.  Állatos család vagyunk. Bármilyen […]

Belekezdtünk az új évbe, pár nap múlva lebontjuk a fát, dobozba kerülnek a díszek.

Januárban sokunknál bekapcsol a túlélési üzemmód, kevesebb az örömforrás, mint az előző hónapban. Ha szépséges fehér a táj, akkor feltöltenek az erdei séták, a szánkózás, egy kajla hóember az udvarban. Nálunk ilyenkor a kedvencek sokat segítenek a jókedvfaktoron. 

Állatos család vagyunk. Bármilyen két-, négy- vagy háromlábú lényt szívesen befogadunk, sőt, nem is kell hogy lába legyen. Jelenleg van egy húsvétról itt maradt nyuszink, egy mentett cicánk és rengeteg kerti állatunk. A macska úgy került hozzánk, hogy kinti lesz, csak egy picit szoktatjuk magunkhoz. Ennek fél éve, azóta egyszer hagyta el a lakást, amikor véletlenül nyitva hagytuk a teraszajtót, a cica kisétált, a gyerek pedig rettentő sírással leborult a szőnyegre, hogy jaj, többé nem látja. A macska közben két méterre ácsorgott, vacillált, kell-e neki a kinti hideg, így visszahoztam.

Tudjuk, milyen fájdalom, ha a beszélni nem tudó kedvenc beteg lesz. Pár hete a máskor megállíthatatlan Szotyi cica egyszer csak gubbasztani kezdett. Nem evett, nem rohangált, nem akarta elkapni az árnyékát… csak ült fájdalmas pofival. Nem volt kérdés, az egész család elkísérte az állatkórházba. Ott újra megállapítottam, életemben nem először, hogy az állatorvosok szupererővel rendelkező álruhás hősök, akik lazán megfognak mindenféle fajtájú, méretű ismeretlen állatot, kicsit beszélnek hozzájuk (nyilván valami varázslat van a dologban), azok megnyugszanak, és hagyják magukat a fémasztalon hajlítgatni. A macskánk is így tett, a fiatal doki profin lenyomott valami szert a torkán, mormogott neki valamit, egy óra múlva már otthon lábadozott mindegyikünk a sokk után. A cica másnap már rendben volt, szakszerűen verekedett a saját árnyékával.

Keveset beszélünk az állatorvosokról, ahhoz képest, hogy mennyire hálásak vagyunk nekik; most riportot készítettünk arról, hogyan zajlik egy téli ügyelet a négylábúak kórházában. Feltalálókról, megbocsátásról, újévi fogadalmakról, a Magyar Televízió kezdeti időszakáról is írunk ebben a lapszámban. 

Olvassunk, hogy gyorsabban teljen a január.